Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-meggyes alagút

Gesztenyés-meggyes alagút
Gesztenyés-meggyes alagút
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi téli desszert bármikor bárkinek. Tejszínhabbal kínálva még finomabb.

hozzávalók / 6 adag

Piskótalap

Töltelék

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótalap

  1. A piskótalaphoz a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a sóval kemény habot verünk, majd beledolgozzuk felváltva, egyenként a tojások sárgáját a cukorral, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt, kb. 29×37 cm-es tepsibe öntjük a masszát, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Ne szárítsuk ki, mert akkor törik. Kihűtjük.
  3. Egy 30×7×11 cm-es kenyérformát átlátszó fóliával kibélelünk. A formába belehajtjuk a piskótalapot, a felesleges részt levágjuk, és félretesszük, ez lesz az alagút talpa. A krémből 3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a piskótával bélelt formába töltjük. Befedjük a félretett piskótával, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
  4. Ha jól megdermedt, kiborítjuk a formából, majd vékonyan bevonjuk a félretett krémmel, megszórjuk csokoládéforgáccsal, és ráreszeljük a gesztenyemasszát. Tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kihabosítjuk az áttört gesztenyemasszával és a puha margarinnal, majd belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet.

Díszítés

  1. A csokoládé félpuha legyen, a gesztenyemassza jó kemény. Így könnyű vele díszíteni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×7×11/29×37 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 729
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütialagút, meggyes süti, gesztenyés süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

625
tojás 4 db
finomliszt 8 dkg
cukor 8 dkg
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1.5 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 2 csapott ek
tej 4 dl
gesztenyemassza 25 dkg
meggybefőtt 15 dkg
margarin 20 dkg
gesztenyemassza 5 dkg
étcsokoládé 5 dkg