Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés meggyes keksztekercs

Gesztenyés meggyes keksztekercs
Gesztenyés meggyes keksztekercs
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütés nélküli, csak egy éjszakai hűtést igénylő, finom desszert, amit ha szépen becsomagolunk, ajándékba is adhatjuk.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, kakaóval, vaníliával, rummal. Tej hozzáadásával tésztává formázzuk.
  2. Az elkészült tésztát kettévesszük.
  3. A kinyújtott tésztára kenjük a töltelék egyik felét, rászórjuk a lecsepegtetett meggy felét.
  4. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjük. A munkalapra szórt kókuszreszelékben megforgatjuk.
  5. A második adag tésztát is így készítjük el. Alufóliába csomagolva éjszaka hűtőszekrényben áthűl.

Töltelék

  1. A töltelékhez a felengedett gesztenyemasszát összekeverjük cukorral, rummal, vajjal. A kinyújtott tésztára kenjük, meggyel megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 736
elküldve: 5
receptkönyvben: 153
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés keksztekercs, sütés nélküli desszert, keksztekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

839
háztartási keksz 50 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
cukor 20 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
tej 3 dl
rum 2 teáskanál
gesztenyemassza 20 dkg
cukor 7 dkg
vaj 10 dkg
rum 1 teáskanál
meggybefőtt 20 dkg
kókuszreszelék 6 dkg