Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-meggyes szelet

Gesztenyés-meggyes szelet
Gesztenyés-meggyes szelet
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gesztenyeerdő tortám sütemény formában való prezentációja céljából készítettem, először a kolléganőimnek. A nagy sikerre való tekintettel nemcsak a családom, de a kollégák egyik kedvence lett, mivel finom és gyorsan elkészíthető.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a piskótát készítjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés közben, apránként az 5 kanál vizet a habhoz adjuk. Fokozatosan következhet a 6 kanál cukor, majd a tojások sárgája egyenként, és így verjük tovább.
  2. A lisztet a kakaóval és a sütőporral egy tálba szitáljuk, majd óvatosan a felvert tojáshabhoz adagoljuk, és beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük, közben elkészítjük a krémeket.
  4. Gesztenyekrém elkészítése: A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, ha majdnem kihűlt, a gesztenyemasszával, a vajjal, az ízlés szerinti porcukorral és a rummal jó habosra kikeverjük.
  5. Meggyes krém elkészítése: Amíg az előző puding hűl, addig a meggyet apró darabosra turmixoljuk, majd a levével együtt a pudinggal sűrű krémmé főzzük.
  6. A piskótára először a meggyes, majd a gesztenyekrémet kenjük, végül pedig a felvert tejszínhabot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 16 056
elküldve: 20
receptkönyvben: 180
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sziporka

Mióta szakács: 2012.07.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes-meggyes süti, kakaós piskótaszelet meggyes és gesztenyés krémmel, meggyes gesztenyekocka

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia Sun, 2013-05-19 08:46

Örülök, hogy tetszik. Többek között azért is szeretem, mivel annyi ideig tart elkészíteni, amíg a piskóta megsül.

384
tojás 6 db
cukor 6 ek
rétesliszt 6 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
gesztenyemassza 50 dkg
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
margarin 10 dkg
porcukor 4 ek
rum 50 ml
meggybefőtt 30 dkg
meggylé 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 300 ml
vaníliás cukor 1 csomag
zselatinfix 1 teáskanál