Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-meggyes tiramisu

Gesztenyés-meggyes tiramisu
Gesztenyés-meggyes tiramisu
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tiramisu gesztenyés verzióban, tojásmentesen, meggyel megszórva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük, simára keverjük, majd hozzámorzsoljuk a gesztenyemasszát, beletesszük a porcukrot, és az egészet kikeverjük.
  2. A tejszínből habot verünk, majd hozzáforgatjuk a gesztenyés krémhez.
  3. A kávét elkeverjük a rummal és a kakaóporral.
  4. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, majd egy sorral kibéleljük egy kisebb forma alját. Erre jön a gesztenyés krém fele, majd megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel.
  5. Befedjük a maradék babapiskótával, végül pedig a maradék krémmel.
  6. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálalásnál pedig megszórjuk a tetejét kakaóporral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 603
elküldve: 1
receptkönyvben: 176
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyemisu

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fuszulyka
fuszulyka Fri, 2019-03-15 20:39

Igazán különlegessé tette a gesztenye. Nagyon finom lett! Köszi!

803
babapiskóta 200 g
mascarpone 250 g
gesztenyemassza 250 g
porcukor 5 ek
habtejszín 200 ml
feketekávé 200 ml
rum 1.5 ek
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
meggybefőtt 300 g
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek