Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-meggyes torta Gabystól

Gesztenyés-meggyes torta Gabystól
Gesztenyés-meggyes torta Gabystól
75 perc / előkészület: 50 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a gesztenyés sütiket.

Kedvem is volt tortát sütni, hát ezt találtam ki. Egyedül a babapiskóta kenegetése volt az, amivel elbíbelődtem, ezen még fejlesztenem, javítanom kell, de hát elsőre elnézhető (remélem), hogy nem lett tökéletes.:) Viszont a torta finom lett, és igazából ez volt a cél....

hozzávalók / 6 adag

A tortához

A torta töltéséhez

A babapiskóta díszítéséhez ill. a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A tojássárgáját, a cukrot, a kakaóport kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a zsemlemorzsát és a tojások keményre vert habját. (Kézi habverővel segíthetünk a keverésben. A hab nekem is kicsit összeesik, de azért habos maradt.)

  2. A tortaformát ecsettel vékonyan kizsírozzuk, belisztezzük (ha teflon formánk van, akkor nem kell), beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük.

  3. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.

  4. A tejszínízű pudingport 4 evőkanál cukorral, a tejjel megfőzzük, langyosra hűtjük, belekeverjük a vajat, a gesztenyepürét, porcukrot.

  5. Az alsó lapot félbevágott meggyel megszórjuk, és rákenjük a gesztenyekrémet, lefedjük a 2. tortalappal.

  6. A tejszínhabot fixálóval ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verjük, felét rákenjük a lapra, megszórjuk a felezett meggyel, és befedjük a 3. lappal. Enyhén nyomkodjuk meg, ha oldalt picit kijön a krém, kenjük el az oldalán.

  7. A lap tetejét nagyon vékonyan megkenjük tejszínhabbal, az oldalát vastagabban, hogy később a babapiskóta beleragadjon.

  8. A babapiskóta díszítéséhez a cukrot, kakaót 4-5 evőkanál vízzel elkeverjük, és folyékonyra összemelegítjuk, úgy hogy a cukor elolvadjon. Folyékony "krémet" kell kapjunk, ha kell, kanalanként tegyünk még vizet hozzá. Beletesszük a vajat, és elkeverjük.

  9. Ecsettel megkenjük a babapiskótákat a csokis mázzal, és a torta oldalához ragasztjuk. Főzőcérnával körbekötjük, hogy fixen az oldalához ragadjon. A maradék csokis "krémet" az ecset segítségével a torta tetejére folyatjuk. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

  10. Maradék habbal díszítjük a piskóták tövét, és felezett meggyet teszünk rá.

  11. A babapiskóta másnapra megpuhult, a helyén maradt, csak a dizájn kedvéért kötöttem át szalaggal.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 843
elküldve: 7
receptkönyvben: 167
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyetorta babapiskótával, meggyes torta gesztenyés krémmel, csokis babapiskótával díszített gesztenyés torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NEUDOLD
NEUDOLD Mon, 2012-10-29 12:10

Nagyon szép mutatós a torta, finom is lehet. Volna egy kérdésem: mi az, hogy főzőcérna. Ez "felszívódik", vagy azért majd le kell venni.

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-10-29 13:59

Szió,
a főzőcérnát valamikor régen vettem a piacon, ahol ezerféle konyhai apró kiegészítőket árultak. Ez 1 nagyobb guriga. Kicsit vastagabb mint a varró cérna, csak erősebb és nem szakad. Ez a fő előnye:) Ha bármit össze kell kötözzek pl. a húst is ezt használom. Az ételbe nem olvad bele, és könnyen leszedhető. Ha nincs ilyened, akkor a sima varró cérnát is tudsz használni, csak akkor többet vágj le, az adott hosszúság 2x-3x-át és azt a kellő hosszúságra összehajtva használd. Az sem fog elszakadni. Elvileg... Remélem tudtam segíteni. Szép hetet kívánok, Gabi

1148
tojás 8 db
cukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
finomliszt 5 dkg
zsemlemorzsa 8 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
tejszínízű pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
vaj 10 dkg
porcukor 3 ek
meggybefőtt 175 g
habtejszín 5 dl
porcukor 1 késhegynyi
habfixáló 3 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
cukor 2 púpozott ek
víz 1 dl
vaj 5 dkg
babapiskóta 25 dkg