Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-mézes krémes Katharosz konyhájából

Gesztenyés-mézes krémes Katharosz konyhájából
Gesztenyés-mézes krémes Katharosz konyhájából
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, kiadós sütemény, akár ünnepi alkalomra is.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Elkeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát. Gőz felett simára keverjük a porcukrot, vajat, tojást, kakaóport és a mézet. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a lisztet, összedolgozzuk, majd három részre osztjuk.
  2. Ezután 25 x 35 centis lapokká nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és egy sütőpapíros tepsi hátoldalán 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
  3. Összeállítás: egy magas falú, levehető oldalú tepsiben megtöltjük a lapokat, és egy éjszakára hidegre helyre tesszük.

Krém

  1. A pudingport felfőzzük a tejjel, majd hűlni hagyjuk.
  2. Közben a puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan adagolva belekeverjük a pudingport, a gesztenyét és a rumot.
  3. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a habfixálót is, majd óvatosan egy fakanállal a gesztenyés krémbe forgatjuk.
  4. A krémet a három tésztalap közé töltjük.

Máz

  1. Gőz felett összeolvasztjuk a margarint a csokival. Ezzel a mázzal vonjuk be süteményünk tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 654
elküldve: 4
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyeszelet, gesztenyés sütemény, gesztenyés réteges

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1109
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 2 kávéskanál
sütőpor 1 kávéskanál
porcukor 15 dkg
vaj 5 dkg
tojás 2 db
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
méz 2 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
gesztenyemassza 50 dkg
rum 0.5 dl
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
étcsokoládé 15 dkg
margarin 6 dkg