Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés muffin rumos meggyel

Gesztenyés muffin rumos meggyel
Gesztenyés muffin rumos meggyel
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátnőmtől kaptam ezt a fincsi, kis könnyű muffinreceptet.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Mindenkinek! :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggybefőttet rumba áztatjuk pár percre.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral, ebbe belereszeljük a gesztenyemasszát és az előzőleg lecsöpögtetett rumos meggyet.
  3. Egy másik tálban a tojást simára keverjük a vajjal, tejjel.
  4. A két keveréket összeforgatjuk.
  5. Kivajazott muffintepsibe rakjuk, vagy ha van papír, akkor a papírba kanalazzuk a masszát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 17 047
elküldve: 3
receptkönyvben: 171
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sonce

Mióta szakács: 2012.03.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rumos-meggyes muffin, gesztenyés muffin, meggyes-gesztenyés muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

187
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
vaj 5 dkg
tojás 1 db
tej 1.5 dl
gesztenyemassza 25 dkg
meggybefőtt 170 g
rum 1 ek
vaj 1 ek