Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés paszternákkrémleves

Gesztenyés paszternákkrémleves
Gesztenyés paszternákkrémleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pasztinák vagy paszternák méltatlanul mellőzött alapanyag, pedig nagyon szuper fogásokat készíthetünk belőle. Mi most egy csodálatosan krémes, gesztenyével turbósított, telt ízű levest hoztunk Nektek, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

hozzávalók / 6 adag

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a pirított gesztenyéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

leves

  1. Egy közepes méretű lábosban felhevítjük a vajat és az olívaolajat, majd üvegesre pároljuk rajta a vörös- és újhagymát.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott pasztinákot, és fedő alatt félpuhára pároljuk - az se baj, ha egy picit meg is pirul, nagyszerű íze lesz tőle a levesnek.
  3. Jöhet bele a burgonya és az alaplé. Sózzuk-borsozzuk, és belereszelünk annyi szerecsendiót, amennyit nem szégyellünk. Lefedve, a burgonya puhulásáig főzzük.
  4. Ha már minden kellően megpuhult, jöhet bele a főtt gesztenye (nagyobb boltokban kapható zacskós vagy fagyasztott főtt gesztenye, de házilag is elkészíthetjük).
  5. Botmixerrel csomómentesre turmixoljuk, majd hozzákeverjük a habtejszínt.

pirított gesztenye

  1. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd rádobjuk a rozmaringszálakat. A gesztenyét 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalukat alaposan lepirítjuk a rozmaringos vajon.
  2. A levest melegen tálaljuk, és a rozmaringos pirított gesztenyével garnírozzuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 656
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, hanuka, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paszternákkrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

391
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 db
újhagyma 3 db
pasztinák 50 dkg
burgonya 2 közepes db
alaplé 1.25 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
gesztenye 40 dkg
habtejszín 1.5 dl
gesztenye 5 dkg
vaj 2 ek
rozmaring 5 szál