Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés pecsenyelabdacs házi metélttel

Gesztenyés pecsenyelabdacs házi metélttel
Gesztenyés pecsenyelabdacs házi metélttel
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valaha azt gondoltam a házi tészta macerás; ma már tudom, hogy amíg felforr a víz, a tészta is legyúrható, kinyújtható, s olyan formájúra metélhetjük, amilyenre csak szeretnénk! Ráadásul egészséges alapanyagokat (pl.: gesztenye- és teljes kiőrlésű lisztet) is választhatunk. A húsgolyók laktatóvá, a szósz pedig izgalmassá teszi ezt az fejedelmien egyszerű, triplán gesztenyés tésztaételt! A curry miatt indiai beütésű, ám Ők pecsenyelabdacs nélkül ennék.;-)

hozzávalók / 4 adag

Házi metélt

Gesztenyés pecsenyelabdacs

Gesztenye curry

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Házi metélt: összekeverjük a liszteket a sóval, majd a keverék közepébe beleütjük a tojásokat, és rálocsoljuk az olívaolajat. Először laza, majd gyúró mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, és sodrófával (alapos lisztezéssel) vagy tésztagéppel kinyújtjuk, szélesmetéltnek felcsíkozzuk. Bő, sós vízben kb. 5 perc alatt kifőzzük. 
  2. Gesztenyés pecsenyelabdacs: a vajon megfonnyasztjuk az aprított hagymát, majd hozzáadjuk az aprítón ledarált almát, és puhára pároljuk a keveréket. Hagyjuk kihűlni.

  3. A darált húst dolgozzuk össze az aprítón ledarált zöldfűszerekkel, a felaprított kenyérmorzsalékkal, az aprított gesztenyeszemekkel és a kihűlt hagymás almával, valamint sózzuk, borsozzuk. Formázzunk apró labdacsokat, s forró olajban süssük ki.

  4. Gesztenye-curry: a felezett vagy negyedelt gombakalapokat előpároljuk, hogy a vizet kidobja magából, majd félretesszük.

  5. A gesztenyeszemeket felezzük, és vízben (pl. tésztafőző) megpároljuk, 2/3-át kivesszük, a maradékot botmixerrel pürésítjük. Ettől lesz sűrű a curry.
  6. Ezt követően visszahelyezzük a gesztenyeszemeket és a csiperkegombát, felöntjük tejszínnel, megszórjuk curry porral, összeforraljuk, és ízesítjük. Belehelyezzük a kisütött labdacsokat, és ezekkel is összeforraljuk.

  7. Tálaláskor az egészséges házi metéltből fészket formálunk, ráhelyezzük a szósz javát, majd a gesztenye-curry levével az egészet nyakon öntjük.

  8. Jó étvágyat kívánunk!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 158
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Három Grácia

Mióta szakács: 2013.09.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
főzőverseny: gesztenyés ételek főzőverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Gesztenyés pecsenyelabdacs egészséges házi metéltel körítve, gesztenye-curryvel nyakonöntve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Sun, 2013-10-13 21:21

Kedves Gráciák!
Gratulálok a kadarkúti helyezésetekhez. Személyes szerencsém az, hogy nagyon munkás étellel jöttetek, amit " tábori " körülmények és kisgyermekkel elég volt nehéz összehoznotok. A Nosalty egy internetes receptkönyv, amire főképpen, mint harmadik helyezetteknek illik, nem csak egy, de sok jó receptet feltöltenetek.
Zoli

Három Grácia
Három Grácia / Három Grácia Mon, 2013-10-14 10:29

Egy rutinos versenyző tanácsát mindenképpen megszívleljük, köszönjük!

Az élet tele van kihívásokkal, s ha épp egy sem jön velünk szemben, csinálunk magunknak, hogy edzésben maradjunk :)

Ígérjük, 1-2 napon belül feltöltünk pár olyan ételt, amivel ezüst érmesek voltunk egy korábbi kadarkúti, gesztenyés napi főzőversenyen! Később pedig azon leszünk, hogy a repertoár bővüljön :)

Saci

jucika80
jucika80 Sat, 2013-09-28 19:46

Feltétlen így lesz. A mai ebédünket ti ihlettétek. Mondjuk teljesen más ízesítéssel és alapanyagokkal, de az ötletet nektek köszönhetjük. Köszönöm. Üdv: Évi néni

Három Grácia
Három Grácia / Három Grácia Sun, 2013-09-29 09:39

:-) nagyszerű érzés, köszönjük, hogy megosztottátok velünk.

"egy százalék ihlet és kilencvenkilenc százalék verejték"

Kaptunk tehát 1 %-ot ;-) Köszönjük :-)

935
gesztenyeliszt 15 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
tojás 3 db
1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
vaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
alma 1 közepes db
darált sertéshús 40 dkg
kenyér 5 dkg
gesztenye 10 dkg
petrezselyem 1 ek
kakukkfű 1 ek
zsálya 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gesztenye 20 dkg
csiperkegomba 20 dkg
főzőtejszín 500 ml
curry por 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint