Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés piskótatekercs Helly konyhájából

Gesztenyés piskótatekercs Helly konyhájából
Gesztenyés piskótatekercs Helly konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám régi receptje. Finom, puha a piskóta, nem ragad! Személy szerint imádom a gesztenyét, hamar elfogy! Gyors és könnyű recept, csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt. 175 fok, alsó-felső sütés. Ezután a tojásfehérjét 4 evőkanál vízzel keményre verjük.
  2. Majd a 4 tojássárgáját 4 evőkanál vízzel és 8 evőkanál cukorral habosra keverjük. Lassan hozzáadagoljuk a vanília aromát, a 8 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport.
  3. A masszához adjuk a kemény tojásfehérjét. Majd egy kb. 30x40-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és 175 fokon addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a piskóta teteje, vagy tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Ha megsült, megporcukrozzuk a piskóta tetejét, ettől nem ragad össze, majd gyorsan konyharuhával feltekerjük. Amíg hűl, a gesztenyemasszát összekeverjük a vajjal,a rumaromával és egy kevés tejszínnel, hogy kenhető állaga legyen a masszának. Ha kihűlt a tészta belekenjük a tölteléket, feltekerjük, és vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
  5. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 26 245
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

helly77

Mióta szakács: 2012.03.31.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes piskótatekercs, piskótarolád gesztenyés krémmel töltve, gesztenyés rolád

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

642
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 csapott ek
tojás 4 db
sütőpor 0.5 csomag
vaníliaaroma 1 teáskanál
víz 8 evőkanál
gesztenyemassza 250 g
teavaj 100 g
habtejszín 0.5 dl
rumaroma 3 csepp
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag