Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés pite meggyel

Gesztenyés pite meggyel
Gesztenyés pite meggyel
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a rumos gesztenyemasszát, ezért is gondolkodtam rajta, hogy hogyan lehetne felhasználni úgy, hogy az állaga (nagyjából) ugyanaz maradjon. Így született meg végül ez a pite.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kristálycukrot a langyos tejhez adjuk, és ebben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a cukorral a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tojást, az élesztőt, és összegyúrjuk.
  3. Folpack-ba csomagoljuk, és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
  4. A töltelékhez a gesztenyemasszát a többi hozzávalóval (a meggy kivételével) robotgéppel összedolgozzuk. (ízlés szerint adhatunk hozzá rumot még.)
  5. A pihentetés után a tésztát kettéosztjuk, az egyik gombócot két folpack közt akkorára nyújtjuk, hogy a piteforma szélét is ki tudjuk bélelni vele.
  6. A felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a tésztát a piteformába belenyomkodjuk, majd a másik folpack-ot is eltávolítjuk.
  7. Rákanalazzuk a gesztenyés masszát, elsimítjuk, és megszórjuk a lecsepegtetett meggyel.
  8. A másik tésztagombóccal ugyanígy járunk el, mielőtt azonban átfordítanánk, néhány helyen szaggatóval kiszúrjuk, vagy megszurkáljuk villával. A tészták széleit összenyomkodjuk, tetejét megkenjük felvert tojással.
  9. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 877
elküldve: 3
receptkönyvben: 127
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes-gesztenyés pite, gesztenyés pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lyly
Lyly / Lyly Sun, 2011-12-04 09:03

Szia!
Nagyon tetszik a recepted! Mindenképp kipróbálom majd az ünnepek alatt:)

698
finomliszt 25 dkg
margarin 5 dkg
sertészsír 3 dkg
porcukor 2 dkg
élesztő 0.5 dkg
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
tojás 1 db
gesztenyemassza 20 dkg
vaj 1 dkg
tojássárgája 1 db
habtejszín 1 dl
rumaroma 10 ml
meggybefőtt 25 dkg
tojás 1 db