Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés pöttyöske

Gesztenyés pöttyöske
Gesztenyés pöttyöske
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi, családi kedvenc.

hozzávalók / 4 adag

Kakaós piskóta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 8 tojásból, lisztből, cukorból kakaóból piskótát sütünk, kihűtjük, majd lapjában kettévágjuk.
  2. A lisztből, tejből és a vaníliából krémet főzünk, majd ha kihűlt, összekeverjük a porcukorral habosra kavart margarinnal.
  3. A gesztenyét lereszeljük, hozzákeverjük a kekszet, rumot és a lekvárt.
  4. Az egyik piskótalapra rákenjük a krém felét. A gesztenyés masszából rudakat formálunk, és a krémre tesszük, majd rákenjük a maradék krémet. Befedjük a másik piskótalappal, és csokoládéval kenjük be a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 255
elküldve: 4
receptkönyvben: 314
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés krémes piskóta, piskóta gesztenyés rudakkal, krémes piskóta gesztenyével

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasibecker
Hasibecker Mon, 2014-02-24 20:45

Szia Inom! Érdekelne a tepsi mérete, ha lennél kedves megadni, előre is köszönöm. :)

era972
"Inom" / era972 Mon, 2014-02-24 22:31

Azt hiszem, ezt a 25x30-asban sütöttem. De hagyományos gáztepsi is tökéletes. Üdv: Era.

1361
tojás 8 db
finomliszt 10 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 8 ek
tej 5 dl
finomliszt 5 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
háztartási keksz 10 dkg
rum 50 ml
lekvár/ dzsem 3 ek