Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés pulykamell 2. - mazsolás

Gesztenyés pulykamell 2. - mazsolás
Gesztenyés pulykamell 2. - mazsolás
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly karácsonykor kétféle gesztenyés pulyka készült. Egy hagyományos, sós töltelékkel, és ez a Stahl Judit honlapjáról származó finomság. Idén aztán kiderült, hogy nem lett leírva a recept, kicsit kétségbe is estem, de szerencsére Édesanyám emlékezett, honnan szerezte. Mi két nagy tekercset készítettünk, és azt szeleteltük. A sütőedénybe almaszeletek is kerültek. Nagyon finom lett. :)
A gesztenyemasszát húgom szerezte, egy kilós tömbökben áll a fagyasztónkban. Nincs benne semmiféle adalék, 100%-ban gesztenye :)

hozzávalók / 4 adag

A pulykamellhez

A töltelékhez

ajánlat

Melegen pl. rizzsel, hidegen különböző salátákkal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és kivajazunk egy 30x40 cm-es tepsit, vagy egy kerámia sütőedényt.
  2. A pulyka-tekercsek rögzítéséhez vízbe áztatunk kb. 10 darab fogpiszkálót.
  3. A töltelékhez a mazsolát annyi vízben felforraljuk, amennyi ellepi, aztán leszűrjük, apróra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, szintén apróra vágjuk. Ezután az összes hozzávalót összekeverjük, és sózzuk-borsozzuk.
  4. A húst kb. 1 cm vékonyan felszeleteljük, a szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és megtöltjük ½-½ evőkanál töltelékkel. Szorosan felcsavarjuk őket, és összetűzzük a fogpiszkálókkal.
  5. Az olajat nagy lángon megforrósítjuk egy 30 cm átmérőjű serpenyőben, és a hús-tekercseket kb. 3 perc alatt jól körbepirítjuk rajta.
  6. Azonnal átpakoljuk mindet a tepsibe, a serpenyőt félretesszük, majd rájuk morzsoljuk a vajat, köréjük öntünk 1 dl vizet, és alufóliával lefedve 25 perc alatt megsütjük őket.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 134
elküldve: 3
receptkönyvben: 134
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilian

Mióta szakács: 2010.03.21.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gesztenyés-mazsolás pulykatekercs, mazsolás gesztenyés pulykamell tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alxaaa
Alxaaa / alxaaa Mon, 2011-12-26 19:33

Elkészült,Finom karácsonyi vacsora lett!köszi a receptet!Kellemes Ünnepeket!

710
pulykamell 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
vaj 5 dkg
mazsola 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
gesztenyemassza 25 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
majoranna 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint