Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés pulykarolád

Gesztenyés pulykarolád
Gesztenyés pulykarolád
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először néhány éve karácsonyra készítettem, amikor nagy sikert aratott, így év közben is néhányszor el szoktam készíteni, amikor friss gesztenyét tudok vásárolni.

Az első roládot egyben sütöttem őzgerinc formában, ami nagyon mutatós volt, viszont sok napig ettük. :) Így kitaláltam, hogy minden egyes kiklopfolt mellfilét külön töltök be, és készítek belőle roládot, majd folpackba tekerve (+hűtőtasak) remekül eláll, és amikor nincs időm főzni, akkor 1-2 kis roládot előveszek, kiolvasztom, majd készre sütöm, és akár salátával is tökéletes.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Nagyon finom édesburgonya-pürével (karácsonyra), de a fotón hagymás burgonyával tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a gesztenyét, majd héját X alakban bevagdossuk, és puhára főzzük (kb. 1/2 óra).
  2. Felkockázzuk a füstölt szalonnát, majd a megtisztított, megmosott vöröshagymát is, és megpirítjuk együtt. Hozzátesszük a darált pulykahúst és a só 3/4 részét, borsot, a szerecsendiót is belereszeljük, majd az egészet összerottyantjuk.
  3. A szikkadt zsömlét felkockázzuk, majd a a tejbe áztatjuk (picit majd ki kell nyomkodni, hogy ne tocsogjon). A puhára főtt gesztenyét megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk. A gyömbért kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd a zsömlét, gesztenyét és gyömbért belekeverjük a kissé lehűtött darált húsos masszába, hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet egyneművé dolgozzuk. Ezután hűtőbe tesszük a tölteléket 1 órára.
  4. A pulykamell-szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk (és ízlés szerint borsozhatjuk is). Ha másnap szeretnénk sütni, vagy lefagyasztani, akkor a szeletnek megfelelően egy folpackdarabot megkenünk olajjal, ráteszünk 1 baconszeletet, ráfektetjük a pulykamellfilét, és felviszünk a szélére a darált húsos töltelékből, majd óvatosan feltekerjük a baconnel fedett mellfiléket, végül a folpackkal szorosan áttekerjük, és picit tömörítjük, formázzuk. Ha frissen sütjük, akkor folpack helyett alufóliát használunk, és rögtön mehet a sütőbe!
  5. 180°-ra előmelegítjük a sütőt, és az alufóliába tekert roládokat egy magasabb falú tepsibe helyezzük, aláöntünk egy kevés vizet, és kb. 30 percig sütjük. Majd levesszük róla az alufóliát, és grill fokozaton még pirítjuk, amíg szép aranybarna színt kap a bacon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 241
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
98 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött pulyka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

452
pulykamell 80 dkg
pulyka felsőcomb 40 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
zsemle 2 db
tej 1.5 dl
tojás 2 db
gesztenye 25 dkg
bacon 40 dkg
gyömbér 5 dkg
himalája só 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek