Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-puncsos kocka

Gesztenyés-puncsos kocka
Gesztenyés-puncsos kocka
100 perc / előkészület: 80 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remélem, hogy fordítva csokiztam a sütit, azért nem haragszik rám senki, mire észrevettem, megkötött a csoki. Elnézést ezért.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.
  2. A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva, óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on megsütjük, majd ha kihűlt, kettévágjuk a lapot.
  4. A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az alsó lapra.
  5. A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre, és lefedjük a másik lappal.
  6. A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amit a máz szilárdulása után szeletre vágva tálalunk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 949
elküldve: 5
receptkönyvben: 93
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés puncskocka, rumos-gesztenyés puncskocka, gesztenyés-pudingos kocka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1009
tojás 6 db
porcukor 6 ek
dió 14 dkg
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
víz 6 ek
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
rum 0.5 dl
gesztenyemassza 25 dkg
puncs pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
tortabevonó 10 dkg
vaj 5 dkg
cukorgyöngy 1 ek