Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés rakott palacsinta

Gesztenyés rakott palacsinta
Gesztenyés rakott palacsinta
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb storyja az elkészítésének, egyszerűen csak ez pattant ki a fejemből.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd apránként a tejet és a vizet. Egy sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Míg elkészítjük a krémet, félretesszük.
  2. A tejet egy kis fazékban felmelegítjük, közben kimérjük a cukrot. Összekeverjük a tojással, majd hozzámérjük a lisztet és szintén összekeverjük. Apránként adunk hozzá annyit a felmelegített tejből, hogy át tudjuk önteni a fazékba a tojásos keveréket. Puding sűrűségűre főzzük, majd hagyjuk hűlni.
  3. Kisütjük a palacsintákat, amelyeknek kicsit vastagabbnak kell lenni, mint a hagyományosnak (kb. 10 db lesz).
  4. Hozzáadjuk a gesztenyepürét a krémhez, majd egy mixerrel összedolgozzuk.
  5. 1 palacsintát tányérra teszünk, majd rárakunk kb. 2-2,5 kanállal a gesztenyés krémből, majd újból palacsinta és krém. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy. A tetejére palacsinta kerüljön.
  6. Felolvasztjuk a csokit, adunk hozzá pár csepp rumaromát, és ráöntjük a palacsintahalom tetejére.
  7. Hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 246
elküldve: 3
receptkönyvben: 95
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

töjpilla

Mióta szakács: 2012.03.23.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gesztenyés rakott palacsinta csokoládémázzal, csokimázas gesztenyés rakott palacsinta, csúsztatott palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

882
finomliszt 2 bögre
cukor 0.25 bögre
napraforgó olaj 62 ml
tojás 1 db
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tej 375 ml
víz 2.5 dl
tojás 1 db
cukor 50 g
finomliszt 25 g
tej 0.5 dl
gesztenyemassza 250 g
csokoládé 10 dkg
rumaroma 10 ml