Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-ricottás túrótorta

Gesztenyés-ricottás túrótorta
Gesztenyés-ricottás túrótorta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc túrós tortalapom egy másik verziója ez az édesség, amit tavaly nyáron készítettem el először apukám születésnapjára. Ő nem nagyon eszik édességet alapvetően, de a gesztenyét nagyon szereti, így született meg az ötlete ennek a szuperkönnyű és relatíve egészséges tortának, aminek még ő sem tudott ellenállni.

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a túrós alaphoz

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

ajánlat

Ha épp gesztenyeidény van, pirítsunk meg pár szem gesztenyét, és díszítsük vele a tortát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrós alap összetevőit egy nagy tálba rakjuk, és botmixerrel krémesre keverjük.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott) piteformába tesszük, és 170°C-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez botmixerrel összekeverjük a ricottát és a gesztenyemasszát, majd felverjük a tejszínhabot, és hozzákeverjük.
  4. A túrós alapot hagyjuk teljesen kihűlni, majd ráterítjük a krémet, és pár órát hűtőben pihentetjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 733
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
103 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes torta, ricottatorta gesztnyével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

334
sovány túró 500 g
tojás 2 db
zabpehely 6 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 csomag
vaníliaaroma 1 teáskanál
folyékony édesítőszer 10 csepp
1 csipet
gesztenyemassza 500 g
ricotta 250 g
habtejszín 2 dl
édesítőszer 5 csepp