Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés rolád Nikókától

Gesztenyés rolád Nikókától
Gesztenyés rolád Nikókától
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megmaradt a gesztenyemassza, így ezt kombináltam a kakaós rolád receptemmel, így jött létre! Azóta már többször is elkészítettem.

hozzávalók / 6 adag

Kakaós lap

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Kakaós laphoz

  1. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet. Végül a fehérjehabot.
  2. Sütőpapíros tepsin elkenjük. Majd kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. Ha kihűlt, megtöltjük a krémmel.

Krémhez

  1. A pudingport a cukorral a tejben megfőzzük, majd ha kihűlt, kikeverjük, és hozzáadjuk a kihabosított margarint és a kakaóport. A gesztenyemasszát lereszeljük.
  2. A lapot megkenjük a krém kb. kétharmadával, és megszórjuk a gesztenyével, egy keveset félretehetünk a díszítéshez. Feltekerjük, és a maradék krémmel kívül is megkenjük, majd megszórjuk a félretett gesztenyével. Hűtőbe tesszük 4-5 órára.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 610
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés tekercs, kakaós gesztenyés tekercs, kakaós gesztenyés rolád

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

706
tojás 3 db
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 0.3 dl
tej 1 dl
finomliszt 16 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 4 g
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 4.5 dl
cukor 10 dkg
margarin 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
gesztenyemassza 15 dkg
rumaroma 3 ml