Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés szaloncukor

Gesztenyés szaloncukor
Gesztenyés szaloncukor
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi ízek, illatok, formák és bonbonok… a gesztenyés szaloncukor mindig is az egyik kedvencem volt, hát most megalkottam a saját verziómat glutén, cukor és adalékanyagok nélkül.

Szeretettel ajánlom mindenkinek, mivel nem túl macerás, nagyon gazdaságos, és kellően tömény édesség – büntetlenül!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A táblás csoki kivételével az összes hozzávalót egy tálba tesszük, alaposan összegyúrjuk, és félretesszük.
  2. A csokit gőz felett felolvasztjuk (kevés kókuszolajat tegyünk hozzá), és a szilikonos bonbonforma aljára öntögetünk egy-egy evőkanálnyit.
  3. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd a gesztenyés masszából nyomkodunk mindegyik formába, leöntjük a még folyékony csokival, és pár óra visszatesszük a hűtőbe.
  4. A kókuszolajnak köszönhetően tökéletesen összedermed, így könnyen kipattintható a formából.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 044
elküldve: 4
receptkönyvben: 77
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Palanett

Mióta szakács: 2016.05.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

paleo szaloncukor, cukormentes bonbon

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

287
gesztenyemassza 25 dkg
xilit 6 ek
kókuszolaj 6 ek
kókusztej 20 ml
cukrozatlan kakaópor 1 ek
meggylé 30 ml
étcsokoládé 10 dkg