Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés szaloncukor gluténmentesen

Gesztenyés szaloncukor gluténmentesen
Gesztenyés szaloncukor gluténmentesen
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját termésű gesztenyénket megfőztem, kipucoltam és ledaráltam. A keksz gluténmentes volt, amit összetörtem apróra.

hozzávalók / 12 adag

Szaloncukorhoz

Csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az anyagokat egy tálba kimérjük, a darált gesztenyéhez az összetört gluténmentes kekszet, a puha margarint, a gyümölcscukrot hozzáadjuk, és a rumaromával az egészet összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük kb fél órára.
  2. A 70 %-os étcsokoládét darabokra törjük, és a 2 evőkanál olívaolajjal gőz felett megolvasztjuk.
  3. A hűtőből kivéve az anyagot több részletben kisodorjuk, és késsel feldaraboljuk. Nekem ebből a mennyiségből 70 db lett.
  4. A megolvasztott csokoládéba villával belemártjuk, és tálcára helyezzük. (Száradás után pár darabot becsomagoltam, de mivel annyira ízlett, gyorsan elfogyott csomagolás nélkül. Az utolsó 3 db-nál jutott eszembe, hogy nem fényképeztem le.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 161
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

házi szaloncukor, szaloncukor házilag, kekszes gesztenyés szaloncukor

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

311
gesztenye 50 dkg
tejmentes margarin 10 dkg
gyümölcscukor 10 dkg
keksz 10 dkg
rumaroma 15 ml
étcsokoládé 20 dkg
olívaolaj 2 ek