Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés szelet Csöpp konyhájából

Gesztenyés szelet Csöpp konyhájából
Gesztenyés szelet Csöpp konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a második recept, amit megcsináltam abból a régi füzetből, amiben a Grazi kuglóf receptjét is találtam. Mivel ez is nagyon finom lett, eldöntöttem, hogy szép lassan az összes receptet kipróbálom majd.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát összegyúrjuk, és pár órát hideg helyen pihentetjük.
  2. A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, belekeverjük a gesztenyemasszát, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
  3. A tésztát két részre osztjuk, és kinyújtjuk.
  4. Az egyik felét kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik tésztalappal. Villával néhány helyen megszurkáljuk.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, porcukorral bőven meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x24x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 191
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés sütemény, gesztenyekocka, gesztenyemasszás töltelékkel töltött sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

413
finomliszt 15 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 2 db
víz 2 ek
tojássárgája 4 db
porcukor 20 dkg
gesztenyemassza 30 dkg
tojásfehérje 6 db
porcukor 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál