Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés szelet Sally konyhájából

Gesztenyés szelet Sally konyhájából
Gesztenyés szelet Sally konyhájából
64 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 24 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egycsipet.hu oldalon fedeztem fel, és rájöttem, hogy ilyet már ettem. Előkerestem én is a receptet, elkészítettem, és nagyon finom lett. A díszítést az "egycsipetről" vettem! Kellemes karácsonyt!

hozzávalók / 12 adag

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mézes-kakaós lapok elkészítése: a mézet, vajat, cukrot összemelegítjük, közben kavargatjuk (nem forralom!), és mikor elolvadtak a hozzávalók levesszük a tűzről, és kicsit hagyjuk kihűlni. Mikor már langyos, felütjük a 2 tojást, összekeverjük, és a mézes keverékhez öntjük.
  2. A lisztet a szódabikarbónával, a kakaóporral, a csipet sóval összekeverjük egy nagy keverőtálba.
  3. A száraz hozzávalókhoz öntjük a mézes keveréket, és tésztává gyúrjuk. Lefedve, fóliázva pihentetjük 2-3 órát!
  4. Gesztenyekrém: A vaníliás pudingporból és a tejből sűrű krémet készítünk, majd még melegen megszórjuk a tetejét egy kis kristálycukorral, és lefedjük folpackkal (nem fog bőrösödni a puding teteje). 
  5. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral.
  6. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a gesztenyepüréket és pici rumaromát robotgép segítségével.
  7. A vaníliás gesztenyés krémhez keverjük a vajas krémet, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
  8. A mézes lapokat 4 felé vesszük, lisztes felületen kinyújtjuk, és 6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. NEM szabad kiszárítani!
  9. Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, és megkenjük a krémmel, majd újra lap-krém, lap-krém és vegül lap.
  10. A csokimázhoz a csokit felolvasztjuk, és a végén belekeverjük az olajat. Vékonyan felkenjük a tetejére. Mint ahogy a mézes lapoknál szokás, legalább 12 órán át állni hagyjuk, hogy puhuljon a tészta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 124
elküldve: 20
receptkönyvben: 378
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Sally

Mióta szakács: 2012.08.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés mézes, négy lapos gesztenyekrémmel, kakaós mézes gesztenyés szelet

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Mon, 2014-12-29 16:57

Szenteste előtt egy nappal elkészítettem.Gondoltam, hadd puhuljon. Végeket a család lekönyörögte és már az is nagyon finom volt. Másnap reggel végre felszeleteltem és még csodásabb volt az íze, hogy állt egy éjszakát. Finom puha szép és jól szeletelhető krémes süteményt került az ünnepi asztalra. Mindent a recept alapján készítettem és bár eleinte féltem, hogy ilyen sok gesztenye massza kell bele, de valóban ettől ilyen szuper az íze. A másnap érkező vendégeknek sajnos már nem sok maradt, pedig egy gáztepsire való mennyiség készült. :))))

Jucus53
Jucus53 / Jucus53 Mon, 2013-03-25 11:43

Kedves Sally!
Ma pénteken újból megsütöttem és elvittem az édesanyámnak. Azt mondta soha ilyen finomat még nem evett. Valóban alig bírta abba hagyni, már aggódtam, hogy beteg lesz. Még egyszer ezer köszönet ezéért a recepért.
Jucus

Jucus53
Jucus53 / Jucus53 Sat, 2013-02-09 12:27

Kedves Sally!

Tegnap este elkészítettem, ma megkóstoltuk. A férjem szerint kézcsók jár érte, tehát ez jár neked, de nekem is, mert elkészítettem. Fantasztikusan finom lett, és valóban olyan szép, mint a tied, igaz nem díszítettem a tetejét cukor szemekkel. Soha nem volt még bátorságom elkészíteni a mézes lapokat, de rájöttem egyáltalán nem őrdöngős. Köszi.

Sally
Sally / Sally Mon, 2013-04-08 13:43

Kedves Jucus53! Először is bocsi a késői reagálásért, de összeomlott a gépem és csak most tudtam megnézni! Amit írtál az nekem boldogság! Csak ennyit tudok erre mondani: köszönöm!:)

csildi7474
csildi7474 Sun, 2012-12-23 20:47

Megcsináltam, pont olyen szép lett, mint a fényképen és nagyon-nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek!:-)

Sally
Sally / Sally Wed, 2013-01-02 17:14

Orulok hogy nem csalodtal a receptben! Koszonom az ajanlasodat! BUEK

647
cukor 15 dkg
méz 10 dkg
vaj 6 dkg
tojás 2 db
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 1 kk
cukrozatlan kakaópor 1 ek
1 csipet
vaníliás pudingpor 2 csomag
gesztenyemassza 750 g
tej 6 dl
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 150 g
vaj 150 g
rumaroma 15 csepp
étcsokoládé 16 dkg
napraforgó olaj 3 ek
cukorgyöngy 1 ek