Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés és szilvalekváros hókifli

Gesztenyés és szilvalekváros hókifli
Gesztenyés és szilvalekváros hókifli
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon régi, jól bevált apró sütemény, igazi porhanyós, omlós a tésztája, és sokszor készítem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben.
  2. Közben a lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a csipet sót, a tejfölt, az élesztős tejet és összeállítjuk a tésztát. 1 órát pihentetjük, vagy másnapig hűvösre tesszük
  3. Lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk a tésztából, majd oválisra nyújtjuk. Ezután ráhelyezzük a tölteléket feltekerjük, jól összenyomjuk a széleket, és kifli alakúra formáljuk.
  4. Mérsékelt tűznél rózsaszínűre sütjük, majd még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
  5. Töltelék - bármilyen jó bele, én sűrű szilvalekvárral és gesztenyepürével szoktam tölteni. A gesztenyét vaníliás cukorral és egy kevés folyékony habtejszínnel szoktam ízesíteni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 28 071
elküldve: 7
receptkönyvben: 207
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekváros hókifli, gesztenyemasszás hókifli, édes töltött kiflik vaníliás porcukorba forgatva

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Black Redstart
Black Redstart Wed, 2013-12-18 11:35

Köszönöm a receptet! A fele gesztenyés lett, a többi szilvalekváros! Nagyon finom! :)

1125
rétesliszt 50 dkg
sertészsír 15 dkg
tejföl 1 dl
cukor 2 ek
élesztő 2 dkg
tej 1 dl
1 csipet
gesztenyemassza 25 dkg
habtejszín 50 ml
vaníliás cukor 2 csomag
szilvalekvár 20 dkg