Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés szivárvány

Gesztenyés szivárvány
Gesztenyés szivárvány
160 perc / előkészület: 60 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dézi kutya 16. születésnapjára készült, sajnos nem élte meg, 2 hónappal a 16. előtt elment. De emlékezni akartunk Rá. Tökéletes lett! Szaftos és ízletes ! Hibátlan! Nem a külső számít :) Nagyon finom és mutatós!!! Érdemes időt szánni rá!

hozzávalók / 12 adag

ötszínű piskóta

krém

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

ötszínű piskóta

  1. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott vajat, langyos tejet, vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet, egy evőkanál kakaóport hozzáadjuk, a végén beleforgatjuk a fehérjékből felvert habot.
  2. 26 centis sütőformába vágunk sütőpapírt, de lehet kivajazni-kilisztezni is.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük. Nekem gázos sütőm van, 3-as fokozaton sütöttem 20 percet.
  4. A következő piskótákat ugyanúgy készítsük el, minden réteg más színű. A kék színhez vagy több kéket teszünk, vagy kihagyjuk a tojássárgáját, hogy szebb színe legyen, én benne hagytam a sárgáját. A piros színből is mehet bele több festék, de ezt látjuk úgyis. :)

krém

  1. A gesztenyemasszát, tejet, mascarponét, a porcukrot, rumaromát vagy rumot összekeverjük, mehet bele a felvert hulala. Ízlés szerin ízesítsük!
  2. Rétegenként kenjük meg a tortalapokat, ne spóroljunk, jut minden rétegre!
  3. Én hagytam egy éjszakát a hűtőben pihenni.

díszítés

  1. A mascarponét porcukrot összekeverjük (ízlés szerint), és bevonjuk vele a tortát, de lehet beletenni kakaóport is, a barna krém jobban elfedi a sötét piskótát (utólag én is okosabb vagyok). Vagy cukormázat tehetünk rá.
  2. Mindenki saját elképzelésére bízom a díszítést!
  3. Jó étvágyat!!!!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 506
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helly77

Mióta szakács: 2012.03.31.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szivárványtorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1022
tojás 10 db
vaj 25 dkg
cukor 50 dkg
tej 5 dl
vaníliás cukor 2.5 csomag
finomliszt 375 g
sütőpor 2.5 csomag
ételfesték 20 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
mascarpone 500 g
gesztenyemassza 500 g
rumaroma 10 ml
porcukor 10 dkg
tej 1 dl
habtejszín 1 dl
mascarpone 500 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
porcukor 10 dkg