Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés szülinapi piskótatorta

Gesztenyés szülinapi piskótatorta
Gesztenyés szülinapi piskótatorta
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban mindenkinek én készítem a szülinapi tortát, és természetesen mindig másmilyet kell kitalálnom. Nemrég csináltam egy gesztenyés-piskótás sütit, és arra gondoltam, tortának is finom lenne. Egy kicsi variálással ez lett belőle, és mondhatom, a 13 éves nagylányom nagyon örült neki a szülinapján. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyepürébe a tejszínt apránként adagolva, a masszát robotgéppel habosra keverjük. Akinek nem elég édes, porcukrot még rakhat bele.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot, és a tasak leírása szerint a zselatint is.
  3. Egy tortaformát alj nélkül egy nagy tányérra rakjuk, alulra teszünk egy kevés krémet, a forma peremére körben egymás mellé állítunk egy sor piskótát. (Jó ha segít valaki, mert eléggé borulósak!)
  4. Ha állnak a piskóták, jöhet a töltés. A torta belsejébe rétegezünk egy sor piskótát, egy sor krémet.
  5. Addig töltjük, amíg felérünk a torta tetejééig. Legfölülre krém kerül.
  6. 2-3 órát hideg helyen állni hagyjuk, majd a formát lehúzzuk.
  7. Tetszés szerint díszítjük. Jó étvágyat kívánok!!
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 205
elküldve: 6
receptkönyvben: 116
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

fabine

Mióta szakács: 2011.01.06.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rumos-gesztenyés torta, babapiskótás torta gesztenyekrémmel, tejszínes gesztenyetorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

schatzy3000
schatzy3000 Mon, 2013-07-15 20:10

A tölteléknek szánt piskótákat hogy teszed a tálba? Mindig ugyanúgy, egymás felé, vagy rétegenként variálod az elhelyezésüket? Sugarasan teszed, vagy egymás mellé őket? Kb milyen vastagon teszed rá a krémet, hány réteget kapsz így?

fabine
fabine / fabine Sun, 2012-12-16 19:51

Kedves puszedli82!

A kérdésedre válaszolva, a tortaformám 23 cm átmérőjű volt, a tejszínt a gesztenyével kell krémessé verni, a babapiskótákat nem kell beáztatni semmibe, a krémtől szépen felpuhul, ha pár órát állni hagyod, vagy akár egy éjszakát is. Remélem segítettem. Egyébként nem nehéz az elkészítés, biztosan sikerülni fog.
Üdvözlettel: Móni

puszedli82
puszedli82 Sat, 2012-12-15 16:30

Nagyon szép a torta,én is meg szeretném csinálni. Az lenne csak a kérdésem,hogy a babapiskótákat nem kell valamibe beáztatni,hogy meggyengüljenek? A tejszínt nem kell habbá verni,mielőtt a gesztenyét belekeverjük? Ez az adag mekkora tortaformához elegendő?

679
habtejszín 7 dl
gesztenyemassza 60 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 5 ek
babapiskóta 80 db
zselatin 20 g
porcukor 1 teáskanál