Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-tejfölös palacsintatorta

Gesztenyés-tejfölös palacsintatorta
Gesztenyés-tejfölös palacsintatorta
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jó házikonyha című klasszikus könyvből való a recept, de ott diós töltelékkel szerepel. Talán csak a tudat miatt, de gesztenyével is valahogy diós ízű lett. Nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltéshez

A habhoz

ajánlat

Cukros darált dióval is készíthetjük a gesztenye helyett.

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a liszttel, sóval és kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük, a palacsintatésztába forgatjuk.
  3. Serpenyőben kevéske zsírt hevítünk minden palacsinta előtt, vékony palacsintákat sütünk. A hab miatt elég száraz, törékeny lesz a tészta, még forrón takarjuk le egy konyharuhával, úgy megpuhul annyira, hogy majd rétegezni tudjuk.

A töltéshez

  1. A tejfölt a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a tejszínnel kikeverjük.
  2. Egy tűzálló tálban vagy nagyobb tortaforma kizsírozott alján elkezdjük rétegezni a palacsintát, akár kettesével is, ha igen vékonyra sikerült sütnünk őket.
  3. Tehát palacsinta, arra gesztenyepüré, amennyire lehet, elkenve, majd meglocsoljuk a tejföllel, aztán megint palacsinta, stb. Palacsintával zárjuk a sort.

A habhoz

  1. A tojások fehérjét a porcukorral habbá verjük, majd bevonjuk vele a palacsintarakást, az oldalán is.
  2. Előmelegített sütőben pirosasra sütjük. A hab finom ropogós lesz a külsején, belül pedig puha krémes lesz még a palacsinta is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 070
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habos palacsinta gesztenyével, habkéregben sült palacsinta-rakottas, palacsintatorony gesztenyével és tejföllel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

442
finomliszt 25 dkg
1 csipet
tojás 2 db
tej 5 dl
sertészsír 1 ek
gesztenyemassza 25 dkg
tejföl 20 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 0.5 csomag
habtejszín 0.5 dl
tojásfehérje 2 db
porcukor 2 teáskanál