Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés tekercs - Kuksi konyhájából

Gesztenyés tekercs - Kuksi konyhájából
Gesztenyés tekercs - Kuksi konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor megcsináltam, nagy örömét lelte a család benne, mert könnyű és finom desszert volt.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (keksz, margarin, cukor, rum, kókuszreszelék, kakaópor), míg a cukor elolvad benne.
  2. A gesztenyemasszát áttörjük, és a margarinnal, cukorral, rummal, kókuszreszelékkel jól összedolgozzuk, míg a cukor elolvad benne.
  3. A kekszmassza feléből, kb. 20x25cm-es téglalapot formálunk a sütőpapíron (lehet tiszta nedves konyharuhán is). A kinyújtott kekszmasszára a gesztenyemassza felét rásimítjuk, majd fölgöngyöljük.
  4. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, majd hűtőben pihentetjük.
  5. A tetejét az olvasztott ét tortabevonóval vékonyan bevonjuk (ét tortabevonó + 3 ek olaj a mikróban felolvasztva, ügyelve, hogy ne égjen oda).
  6. Tálalás előtt szeleteljük, és kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőben hosszabb ideig eláll.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 118
elküldve: 5
receptkönyvben: 520
elkészítve: 6/21
Facebookon megjelent: -

szakács

kuksi09

Mióta szakács: 2011.05.14.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-gesztenyés rolád, gesztenyetekercs rummal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Böbe0402
Böbe0402 Fri, 2011-11-25 00:30

Nem teljesen ezt a receptet, de majdnem ugyanezt szoktam elkészíteni Nagymama gesztenyés tekercse néven. Mikor ki kell nyújtani a tésztát, állandóan ráragad a sodrófára, ezért a következőt találtam ki: A tésztának való masszát beletöltöm egy akkora méretű nejlon zacskóba, amekkorára ki akarom nyújtani. Mikor kinyújtottam, oldalt felvágom a zacskót, és a nejlont leemelem a tészta tetejéről. Jöhet rá a krém, majd a tészta alatt maradt nejlon segítségével feltekerem, mint a rétest a nedves konyharuhával.
Roppant gyors, szép szabályos téglalap lesz belőle és nem kenek vele össze egy csomó edényt, sodrófát, nyújtódeszkát. Egyébként nagyon finom süti, mindenkinek ajánlom.

Zsazsa58
Zsazsa58 Wed, 2013-05-01 14:30

Szia !
Te egy zseni vagy... Megcsináltam a zacskós formát és klasszul bevált.

Üdv Zsazsa58

1875
háztartási keksz 25 dkg
margarin 18 dkg
cukor 10 dkg
rumaroma 10 ml
kókuszreszelék 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
gesztenyemassza 25 dkg
cukor 20 dkg
rumaroma 10 ml
kókuszreszelék 0.5 teáskanál
margarin 12 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek