Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés tiramisu

Gesztenyés tiramisu
Gesztenyés tiramisu
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tiramisu -gondolom- nem csak nálunk nagy kedvenc. Ezért kísérletezem minden fajtájával. Így ősszel a gesztenyés változat kézenfekvő. Akkor a legfinomabb, ha saját készítésű püréből csináljuk. Egy rész párolt, pucolt gesztenyéhez háromnegyed rész tejszín és fél rész víz kerüljön a turmixgépbe. Mélyhűtve akár két hétig is megtartja minőségét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Őszi édességnek nagyszerű, hiszen nem kell sütni, könnyen és gyorsan elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyepürét nyomjuk át krumplinyomón, és locsoljuk meg egy kicsi rummal.
  2. Másik edényben verjünk kemény habot a tejszínből, és ebbe keverjük bele finoman a pürét.
  3. Egy szögletes üvegtálba helyezzünk le egy sor babapiskótát, locsoljuk meg kevés rummal ízesített kávéval, majd jöhet egy sor jól lecsöpögtetett meggybefőtt és a tejszínes gesztenyekrém. Ezt ismételjük meg még egyszer.
  4. A krém legtetejét szórjuk meg átszitált kakaóporral, és mehet a hűtőbe.
  5. Egy óra múlva már tálalhatjuk is, maximum két napig áll el. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 58 767
elküldve: 30
receptkönyvben: 1 013
elkészítve: 49/49
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrém édesség, tiramisu gesztenyéből, gesztenyekrémes tiramisu

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

konyhaboszi
konyhaboszi Sun, 2016-10-02 09:15

Nagyon finom lett, és nagyon egyszerű, gyors recept. Nekem a 3 dl tejszínnel kicsit kemény lett a massza, legközelebb (mert lesz ilyen) 4 dl-el készítem.
Tipp: a kávét egy kis tejjel és pici rummal összekeverem, majd ebbe mártom bele a babapiskóták mindkét oldalát egy-egy pillanatra. Így egységes lesz a kávés íz, és a babapiskóták is kicsit megpuhulnak. A meggy telitalálat! Köszönöm a receptet!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2016-10-03 11:53

Szuper, nagyon örülök, hogy ízlett! Persze a krém lehet lágyabb is, ahogy szeretitek! Üdv, Gréti

GreenForks
Cynthia / GreenForks Tue, 2014-04-08 13:50

Szuper recept. Imádom a gesztenyét és a tiramisut, de eszembe nem jutott volna vegyíteni a kettőt. Hétvégén mindenképp kipróbálom. Köszönömköszönömköszönöm :) Üdv.: Cinti

kápolna
kápolna Sun, 2014-01-19 10:47

én a gesztenyemassza felét mascarponéval kevertem, ez lett az első réteg a piskótán, a többi ugyanígy. Mesés!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2013-11-18 21:09

Kedves Éva-Anyóca! Mindig örülök, ha a kis paradicsom megjelenik a hozzászólások között! Üdv, Gréti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2013-11-18 21:12

Szia! Biztosan szereted az édességeket, ha csokicsillag a Nosalty-s neved! Hát, igen ez egy nagyon finom tiramisu variáció. A másik kedvencem az epres, na meg a csokis, ha már a nevedről írtam! Egészségetekre! Üdv, Gréti

659
gesztenyemassza 50 dkg
habtejszín 3 dl
rum 2 ek
cukor 2 ek
meggybefőtt 25 dkg
babapiskóta 20 db
feketekávé 1 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek