Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés torta 7.

Gesztenyés torta 7.
Gesztenyés torta 7.
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütni akartam és ez lett belőle. :-)

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyemasszát tegyük a tűzhely közelébe, így mire szükség lesz rá pont eléggé fel fog engedni, ha fagyos.
  2. Főzzünk kemény krémalapot a krémhez szükséges 2 csomag pudingporból (lehet vaníliás, én személy szerint tiramisus pudingport használtam), a 1/2 liter tejből, 1 evőkanál cukorból. Hagyjuk kihűlni!
  3. A 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, félig kész állapotban, folyamatos keverés mellett kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot. Szép fehér, kemény habot kapunk. A tojássárgákat 3 evőkanál vízzel elkeverjük. Lassan hozzákeverjük a habhoz, majd a pudingport is és a 2 evőkanál lisztet is. (A két csomag pudingpor helyett lehet használni 4 evőkanál lisztet, de a pudingportól könnyebb lesz a tészta).
  4. Végül a baracklekvárt is belekeverjük. Ez az egész művelet robotgéppel zajlik, ha jól dolgoztunk, akkor a hab csak egy kicsit vagy egyáltalán nem esett össze.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük egyenletesen elosztjuk, és mehet a sütőbe.
  6. Ha a piskóta megsült, vegyük ki rácsra és picit hagyjuk hűlni amíg elkészítjük a krémet!
  7. A margarint a porcukorral habosra keverjük, lassanként hozzáadjuk a kihűlt krémalapot.
  8. Beletördeljük a felengedett gesztenyemasszát, és öntünk hozzá egy kevés rumot ízlés szerint, addig keverjük, amíg sima krémet nem kapunk. (A gyerek süti-imádók miatt én csak 1gyűszűnyi rumot használtam a többit rumaromával helyettesítettem.)
  9. Szedjük le a sütőpapírt a piskótáról tegyük egy tálcára vagy deszkára és kenjük meg a krémmel. Verjük fel a Hulalát, és ezt is oszlassuk el, majd végső akkordként pici szűrőn át szitáljunk rá kakaóport.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 189
elküldve: 1
receptkönyvben: 167
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

mandie

Mióta szakács: 2010.09.25.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes-hulalás torta, gesztenyetorta baracklekváros piskótával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszterszk
eszterszk Wed, 2014-01-22 08:29

Kedves Mandie!
Elkészítettem a tortát, még aznap elfogyott a fele! Szerencsére maradt másnapra is, mert egy fél napi hűtés után, még szuperebb lett!
Annyit variáltam, hogy a piskótalapot félbevágtam, és közte is megkentem, illetve tortadarával díszítettem az oldalát!
Köszi!

tenger
tenger / tenger Sun, 2010-12-05 16:59

Kedves Mandie!
Már megint egy gesztenyetorta...-olvastam a címet.
Aztán hoppá!!! Érdekesek és ígéretesek az összetevők!
Gratula!
Hanga

792
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
finomliszt 2 evőkanál
víz 3 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
1 csipet
pudingpor 2 csomag
tej 5 dl
cukor 1 ek
porcukor 10 dkg
margarin 15 dkg
gesztenyemassza 50 dkg
rum 1 teáskanál
növényi tejszín 5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek