Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-trüffeles-marcipános csokitorta

Gesztenyés-trüffeles-marcipános csokitorta
Gesztenyés-trüffeles-marcipános csokitorta
135 perc / előkészület: 120 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom egy éves lett, az ő tiszteletére készült ez a két torta. Illetve három, mert volt egy picike, ami csak azt a célt szolgálta, hogy ő magára (és a szőnyegre, az asztalra, az őt csodáló meghatott rokonságra, valamint a macskákra ) kenhesse. Ezt a funkcióját maradéktalanul be is töltötte. Az alapreceptet Tortaimádó honlapján találtam, ezer köszönet érte!
A gyurmarcival vigyázni kell, sajnos pl. a fehér teljesen használhatatlan belőle, annyira száraz. Érdemes a lehulló fehér bevonó marcipánnal lágyítani, ha túlságosan morzsálódik.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A trüffelkrémhez

A vajkrémhez a marcipán alá

A díszítéshez

ajánlat

Kávé mellé igazi kényeztetés.
A trüffelkrém mellett a tésztát is érdemes előző nap elkészíteni, és fóliába csomagolva hűvös helyen tárolni, így sokkal egyszerűbb három lapba vágni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A trüffelkrémet előző nap készítsük el. A tejszínt felforraljuk, majd pici lángon hozzáadagoljuk az összetört csokit. Állandó kevergetés mellett felolvasztjuk, kihűtjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztához a cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyesével hozzáadagoljuk a sárgákat. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeszitáljuk, finoman a felvert fehérjéhez keverjük, végül beledolgozzuk a puha vajat is.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. A gesztenyét a cukorral és a vajjal alaposan összekeverjük, hozzátesszük a kakaót, a rumot, a baracklekvárt, és szép lassan hozzáadagoljuk a felvert tejszínt.
  5. A hideg trüffelkrémet kemény habbá verjük. A vajas krémhez, a puha vajhoz fokozatosan hozzádolgozzuk a porcukrot, és alaposan elkeverjük a trüffelkrémmel.
  6. A hideg tésztát három lapba vágjuk, alulra megy a gesztenye, felülre a trüffel. Az egész tortát alaposan bevonjuk a vajkrémmel.
  7. A marcipánt két fólia között legalább fél cm vastagra nyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát. A lelógó részeket éles késsel levágjuk. Tetszés szerint díszitjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 680
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

marcipános süti, gesztenyés süti, csokoládétorta marcipánnal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katine
katine Thu, 2012-05-03 17:48

Szia Pamelie! Hú, akció van épp, remélem tudsz gyorsan válaszolni. A Vajkrém csak a marcipán alá kell? Az 5. pontban a trüffellel (is) összekevered...
Köszi!
katine

1334
finomliszt 15 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojás 6 db
vaj 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
gesztenyemassza 250 g
rum 1 teáskanál
porcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sárgabaracklekvár 0.5 ek
habtejszín 2 dl
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 15 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 30 dkg
marcipán 50 dkg
marcipán 90 g