Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-túrós-pudingos piskóta

Gesztenyés-túrós-pudingos piskóta
Gesztenyés-túrós-pudingos piskóta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni krémes sütemény, aki a habos, lágy sütiket szereti, az ki ne hagyja!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Majd egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és megsütjük (tűpróba!).
  4. Elkészítjük a krémeket! A túrót a cukorral és tejszínnel összeturmixoljuk, és lassan hozzáadjuk a gesztenyemasszát darabokban. A pudingot megfőzzük. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk. Megkenjük az alsó részt a gesztenyés-túrós krémmel, az egészet rákenjük, majd erre rákenjük a puding felét. Kb. 5 percig hagyjuk, hogy egy kicsit szilárduljon a puding, majd rátesszük a piskóta tetejét. Azt megkenjük a puding másik felével, majd a tejszínhabot elosztjuk rajta.
  6. Megszórjuk a tetejét színes cukordarával, és betesszük a hűtőbe, míg jól le nem hűl. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 567
elküldve: 13
receptkönyvben: 204
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes-pudingos piskóta, piskóta gesztenyés-túrós-pudingos krémmel, krémes piskóta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2012-07-05 12:35

Es nagyon finom, de tenyleg, nalunk en jobban szeretem a gesztenyet, a parom a turot, igy ossze vegyitettem! Es jol bejott mindenkinek!))))

1204
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
gesztenyemassza 250 g
tehéntúró 0.5 kg
habtejszín 2 dl
cukor 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 0.5 l
cukor 3 ek
növényi habtejszín 0.5 l
színes cukorka 1 ek