Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyeszív

Gesztenyeszív
Gesztenyeszív
70 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglehetősen macerás édesség a gesztenye és mandula pucolása miatt, de ha már ezen túl vagyunk, gyerekjáték az egész. Kis golyókat is készíthetünk ugyanígy, szerintem szuper gasztro ajándék lehet belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha kicsire feldarabolunk befőtt meggyet, azt is a masszába keverhetjük, vagy fél meggyeket a golyók közepébe tehetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyét átválogatjuk, a kukacosakat kidobjuk. A többinek bevagdossuk a héját, és annyi vízben, ami bőven ellepi, kb. 20 perc alatt megfőzzük.
  2. Közben a mandulát megtörjük, majd leforrázzuk, így könnyen lehúzható lesz a belső, barna héja is (ezt akár ki is hagyhatjuk).
  3. A mandulát a cukorral ledaráljuk.
  4. A megfőtt gesztenyéket megpucoljuk, és aprítógébbel krémesre daráljuk (autentikusabban szitán áttörjük).
  5. Egy lábosban lassú tűzre tesszük a gesztenyét a vajjal, majd hozzáadjuk a cukros mandulát is, picit összefőzzük.
  6. Ha már homogén (ez alig 1 perc), hagyjuk picit hűlni. Még langyosan megformáljuk belőle a szíveket, golyókat, egyebeket, használjunk hozzá kiszúróformákat. Sütőpapírra rendezzük a formákat, hagyjuk kihűlni, így meg is dermed.
  7. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és ezzel bevonjuk a gesztenyeformákat. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 805
elküldve: 2
receptkönyvben: 220
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás gesztenyedesszert, gesztenyeszív mandulával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Intizar
Intizar Wed, 2016-10-12 22:23

Jaj, még egy aránykérdés: az egy teáskanálnyi olaj a kétféle csokoládéhoz külön-külön vagy egyben számítandó?

Intizar
Intizar Wed, 2016-10-12 22:18

Rendkívül guszta!
Éppen ezért nagyon szeretném tudni, vajon mik az arányok, ha az ember akkora hedonista lusta féreg, hogy natúr gesztenyemasszát vásárolna inkább a hiperszuperben (hanyatló Nyugat).

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2014-10-05 11:42

Sok munkát spórolhatsz, ha natur gesztenye masszát veszel, és ugy ízesíted, ahogy akarod. Én kész gesztenyemasszából szoktam csinálni, és ugy is nagyon finom. Zsuzsa.

522
gesztenye 30 dkg
mandula 5 dkg
cukor 3 dkg
vaj 4 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
fehér csokoládé 4 dkg