Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyeszuflé rumos csokoládéval töltve

Gesztenyeszuflé rumos csokoládéval töltve
Gesztenyeszuflé rumos csokoládéval töltve
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A soufflé, magyarul felfújt, a francia konyha büszkesége. Gyenge, levegős tésztaféle, melyet édesen és sósan, melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatunk. Ez itt egy variáció desszertszufléra. A recept Anderlik Zsolt mesterszakács érdeme.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba tesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük és beletesszük a gesztenyemasszát, összekeverjük, ügyelve a csomómentességre. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk és ráteszünk három fémgyűrűt (én 8 cm átmérőjű és 5 cm magas fémgyűrűket használtam). A tojásos gesztenyemasszát elosztjuk a gyűrűkbe (körülbelül a gyűrű háromnegyedéig ér a szuflétészta).
  3. A kis darabokra tördelt csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, amikor már folyós, levesszük a vízgőzről és hozzákeverjük a rumot. A fémgyűrűk közepébe öntjük a csokoládét, ami lesüllyed a súlya miatt.
  4. 190 ºC-ra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban, 20 perc alatt elkészülnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 929
elküldve: 1
receptkönyvben: 376
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Gesztenyefelfújt rumos csokoládéval töltve, gesztenyesoufflé

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

catalinca
catalinca Thu, 2010-12-02 20:45

Én úgy emlékszem, szufflét nem légkeveréses sütési móddal kell készíteni (akárcsak a piskótát). Mi az igazság?

Valus
Valus Sun, 2012-01-08 14:55

Ha nincs szuflé sütőformám, se gyűrűm, muffin sütőben is lehet sütni??

catalinca
catalinca Sun, 2011-02-20 14:00

Többször elkészítettem a receptet (a csokit kihagytam). Tapasztalataim szerint legalább 40 percet kellett vízfürdőben sütni. A légkeveréses módszer is használható.

petra
Petra / petra Sat, 2009-06-27 11:35

Persze, lehet szuflétálkában is készíteni és mindenképpen frissen tálalják!

baby_katika
Katika / baby_katika Fri, 2009-06-26 08:34

Szia Petra!
Hétvégén szeretném megcsinálni ezt a szufflét, és 2 kérdésem lenne: szuffléformában is tudom csinálni, vagy mindenképpen ilyen fémgyűrű kell hozzá? A másik, hogy hidegen vagy melegen finomabb?
Előre is köszönöm!
Kati

326
gesztenyemassza 100 g
étcsokoládé 80 g
rum 2 ek
tojás 3 db
porcukor 30 g