Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta

Gesztenyetorta
Gesztenyetorta
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg ez egy gesztenyés kocka receptje volt, de mivel születésnapra sütöttem, egy kis átalakítással torta lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk.
  5. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
  6. Egy tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, és a tésztát öntsük bele.
  7. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 40-45 percig süssük.
  8. A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
  9. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.
  10. A fölengedett gesztenyemasszát és a hideg pudingot keverjük hozzá a cukros margarinhoz. A rumaromával ízesítsük.
  11. A tésztát kivesszük a formából, és a krémet egyenletesen rákenjük.
  12. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a habfixálót is.
  13. Rásimítjuk a gesztenyekrémre, a tetejére kakaóport szitálunk.
  14. Rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 253
elküldve: 6
receptkönyvben: 516
elkészítve: 20/29
Facebookon megjelent: -

szakács

F.Edina

Mióta szakács: 2010.06.24.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingrémes gesztenyetorta, gesztenyés torta pudingos krémmel

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

raczpetra
raczpetra Sat, 2015-06-27 08:46

24 cm-es tortaformában sütöttem, így egy picit vastag lett a tészta , de a kellemes állaga miatt tökéletes volt az összhang , nem volt száraz a piskóta. A krém mesés , mindenki imádta , tökéletes állag , tökéletes mennyiség , jó vastagon fel tudtam kenni a tortára , könnyű volt vele dolgozni. Bátran ajánlom , köszönöm a receptet ;)

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Thu, 2012-03-01 19:24

Hétfôn ezt a tortát szeretném elkészíteni a párom szülinapjára, remélem sikerül nekem is! :-)

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Tue, 2012-03-06 13:26

Hát ez isteni finom lett! Nem lett olyan szép, mint a tiéd, de az íze...mennyei!
Örülök, hogy ezt a tortát választottam, köszi a receptet!

F.Edina
F.Edina / F.Edina Tue, 2012-03-06 17:38

Nagyon örülök,hogy sikerült a torta.Ajánlom figyelmedbe a székelytésztát is.Mennyei!:)
Üdv Edina

mchero
mchero Thu, 2012-02-16 14:58

Még januárban elkészítettük édesanyám szülinapjára. Ez volt az első tortánk, és nagyszerű lett. Köszi a receptet.

F.Edina
F.Edina / F.Edina Thu, 2011-07-21 12:29

Kedves melodyera!
A hab valóban nem kis mennyiség,természetesen mindenkinek az ízlésére van bízva.Örülök,hogy elnyerte a tetszésedet,további jó sütögetést!:)
Üdv Edina

melodyera
melodyera Wed, 2011-07-20 22:03

Receptet követve csináltam és isteni lett: könnyű volt kevergetni, kavargatni, semmi csomó sehol sem volt és az íze...pazar! Nekem csak a túl sok habbal volt egy kis gondom mert tényleg nagyon laktat. Legközelebb 2, de max. 3 dl. tejszínnel fogom csinálni. Köszönöm ezt a fincsi receptet!!!

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sat, 2012-01-07 12:36

Nagyon finom, könnyű elkészíteni!
Nekünk az 5 dl tejszínnel (3 ek cukor) sem volt "túl sok". Mindenkinek ízlett. Szuperfinom, és könnyű, magas lett a piskótája is. Köszi a receptet! :-)

F.Edina
F.Edina / F.Edina Sun, 2011-04-03 09:55

Szia!
Én is hagyományos sütőben csináltam,nem kell változtatni semmit.Sok sikert!:)

izabella80
izabella80 Sat, 2011-04-02 20:47

szia, nekem nem alul felül süt a sütőm, sima gázsütőben is ugyan így kell csinálni vagy kell valamit változtatni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-17 15:52

A 3dl tejjel főzött puding nagyon hamar megszilárdul, meg kell várni, hogy szilárd legyen és úgy összekeverni a gesztenyemasszával? Nem lesz darabos a puding??

F.Edina
F.Edina / F.Edina Mon, 2011-01-17 16:49

Szia!A puding főzésénél csupán annyi a különbség,hogy nem 0,5 l tejjel csinálod,hanem 3 decivel.Hagyod kihűlni,majd a fent leírt módon összekevered.Én elektromos habverővel szoktam,teljesen csomómentes lesz.Sok sikert!:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-18 16:19

Nagyon finom és meglepően laktató.

Anzsalej
Anzsalej Tue, 2010-11-30 16:52

Kedves Edina! Ezt a gesztenyés finomságot néztem ki magamnak, ezzel kapcsolatosan szeretném segítségedet kérni. Méghozzá az arányok tekintetében. Ugyanis nem kerek tortát szeretnék, hanem csak simán tepsiben gesztenyés kocka gyanánt. Tehát mit javasolsz, hány tojásból süssem meg a piskótát ha a nagy gáztepsit vesszük alapul? A krém arányát hogyan változtatnád?
Segítségedet megköszönvén, üdv. Anzsalej

F.Edina
F.Edina / F.Edina Wed, 2010-12-01 10:58

Szia Anzsalej!
Remélem a válaszom még időben érkezik.Én a Rama Sütigyár oldalon található gesztenyekockát vettem alapul.Az a recept pont gáztepsi méret szerint adja meg a hozzávalókat.Én csak bíztatni tudlak,hogy csináld meg,nekem az egyik kedvencem lett.Sok sikert!:)

1393
tojás 6 db
porcukor 6 ek
margarin 10 dkg
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
porcukor 15 dkg
margarin 15 dkg
gesztenyemassza 35 dkg
rumaroma 20 ml
habtejszín 4 dl
habfixáló 1 csomag
cukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek