Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta 13. - narancsos

Gesztenyetorta 13. - narancsos
Gesztenyetorta 13. - narancsos
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősöm kért meg rá, hogy csináljak neki narancsos gesztenyetortát, mert cukrászdákban nem sikerült neki rendelnie. Először nekem is furcsa volt ez a páros, de belegondolva nem lehet rossz :).

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A sziruphoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgájához hozzáöntjük a cukor felét, a narancs héját és felverjük, majd hozzáöntjük a vizet.
  2. A fehérjéhez hozzátesszük a cukor másik felét, majd habbá verjük, a sárgáját hozzáöntjük.
  3. A sütőporos lisztet hozzászitáljuk, és 180 fokon kerek tortaformában megsütjük.
  4. A szirup hozzávalóit összeforraljuk, félre tesszük hűlni.
  5. Ha a piskóta kihűlt 3 lappá vágjuk, az alsót visszatesszük a formába.
  6. A zselatint beáztatjuk a vízbe.
  7. A gesztenyét a cukorral, rummal elkeverjük, a habot felverjük, a zselatint mikróban megmelegítjük.
  8. A gesztenyéhez hozzáöntjük a zselatint, alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a habot is.
  9. Bő 1/3-át az alsó piskótalapra kenjük, majd jön rá a 2. lap.
  10. Ezt meglocsoljuk a szirup felével, majd jön a krém másik 1/3-a, majd a lap, szirup és a tetejére a maradék krém fele.
  11. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd leszedjük róla a tortaformát, és a maradék krémmel körbekenjük.
  12. Ezután panírozhatjuk tortadarával, vagy kb. 300 g marcipánnal burkolhatjuk, és díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22X6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 957
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Anna 2.

Mióta szakács: 2010.09.30.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyetorta naranccsal, narancsos gesztenyetorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

s.anna
Anna 2. / s.anna Mon, 2011-10-03 08:21

Kedves Bellerreni!
Arany színű por állagú ételfestékkel, vékony ecsettel és nagyon minimális vízzel, hogy a por kenhető állagúvá váljon.

bellerreni
bellerreni Sun, 2011-10-02 13:11

Kedves Anna! Megkérdezhetem, hogy mivel írtál a tortára? Nagyon szép, gratulálok hozzá.

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-06-22 12:13

Gyönyörűséges! Profi munka , és biztos nagyon finom is! Gratulálok, nagyon ügyes vagy!

323
tojás 4 db
cukor 200 g
finomliszt 200 g
sütőpor 1 csomag
víz 100 ml
narancshéj 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 2 narancsból nyert
cukor 3 ek
habtejszín 400 ml
gesztenyemassza 250 g
porcukor 30 g
rum 30 ml
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 10 g
víz 80 ml