Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta Bejjababy konyhájából

Gesztenyetorta Bejjababy konyhájából
Gesztenyetorta Bejjababy konyhájából
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gesztenyetortát szerettem volna sütni, de semmi vajas krém, hanem könnyű, laza, habos-babosra vágyva. Több receptet láttam, majd a saját ízlésemre formálva alkottam meg a következőt. 
Nagyon finom, és egyáltalán nem édes torta kerekedett belőle. 

hozzávalók / 12 adag

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Barna piskóta

  1. A megadott hozzávalókat megfelezve, 23 cm-es tortaformába két barna piskótát sütünk a következő ütemben:
  2. 4 tojást a 4 kanál cukorral fehéredésig habosra keverjük, majd amikor ez megtörtént, hozzákeverjük óvatosan a sütőporos kakaós lisztet.
  3. Sütőpapíros tortaformában sütjük.
  4. A lapokat kihűtjük.

Sárga piskóta

  1. A tojásokat a cukorral fehéredésig habosra keverjük.
  2. Majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Kb. 28x38 cm-s tepsiben sütőpapíron megsütjük.
  4. Ha megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk, lefejtjük róla a sütőpapírt, a konyharuhával együtt feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kihűlt a piskóta, kicsavarjuk, majd a hosszanti oldallal párhuzamosan 4 cm-es csíkokra vágjuk.

Krém

  1. 3,5 dl hulala tejszínt keményre verünk 1 csapott evőkanál porcukorral, és félretesszük a díszítéshez.
  2. 6,5 dl hulala tejszínt 2 kanál porcukorral keményre verünk. Ha a gesztenyemasszánk édes, akkor csökkenthetjük ízlés szerint 1 evőkanálra a porcukor mennyiségét. Ha édesszájúak vagyunk, akkor növelhetjük a mennyiséget.
  3. Egy fél csomag gesztenyét félreteszünk a díszítéshez. A többit apró darabokra tördeljük, és a rummal (vagy rumaromával) együtt belekeverjük géppel a porcukros tejszínbe.

A torta összeállítása

  1. Az egyik barna piskótát megkenjük krémmel, majd ugyanennyi mennyiségű krémet félreteszünk.
  2. A sárgapiskóta-csíkokat megkenjük a maradék krémmel, majd elkezdjük feltekerni, mint egy csigát. Ha az egyik csík elfogy, a másikat mellé tesszük, és így teszünk addig, míg fel nem tekerjük az egészet. Egy hatalmas roládot kapunk.
  3. Ezt az óriás piskótaroládot ráfektetjük a krémmel megkent barna piskótára. Ha szerencsénk van, és jól számoltunk, akkor pont akkora a rolád, mint a barna, kerek piskótalap. (Ha nagyobb, akkor fejtsünk le a roládból, ha kisebb, akkor egy kis krémmel kipótoljuk a hiányzó részt. Nekem megközelítőleg pont akkora volt.)
  4. A piskótarolád tetejét megkenjük a félretett krémmel, és rátesszük a másik barna piskótát.
  5. A félretett 3,5 dl felvert hulalával megkenjük a torta oldalát és a tetejét, majd a maradékból 12 habrózsát készítünk a tortánkra.
  6. A torta oldalát és tetejét csokiforgáccsal beszórjuk.
  7. A félretett gesztenyemasszából 12 kis golyót formálunk, és a habrózsák elé ültetjük őket. Formázhatunk szívet vagy gesztenyét is. Sőt, csokoládéba is márthatjuk őket. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 802
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SzekerBea

Mióta szakács: 2017.06.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

500
tojás 8 db
cukor 8 csapott ek
finomliszt 6 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
sütőpor 2 kávéskanál
tojás 6 db
cukor 6 csapott ek
finomliszt 6 csapott ek
sütőpor 1 kávéskanál
növényi tejszín 1 l
gesztenyemassza 75 dkg
porcukor 3 csapott ek
rum 3 ek