Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta erdei gyümölcsös krémmel

Gesztenyetorta erdei gyümölcsös krémmel
Gesztenyetorta erdei gyümölcsös krémmel
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága férjem 35. születésnapjára készült..
Ezen egyszeri alkalomra készülődve, kiszemelt magának egy tortát a Nők Lapja Konyha októberi számából, és ezt kérte tőlem.:)
Nagyon tetszett a recept, és nem is bántam meg az elkészítését.;)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a joghurtot a cukorral, sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a tojást és a meleg vizet.
  2. Belekeverjük a sütőporral kevert lisztet, közben az olvasztott vajat/margarint is hozzácsorgatjuk.
  3. A formába öntjük, és 185 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a zselatint dupla mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, és hagyjuk duzzadni.
  5. A mirelit gyümölcsre rászórjuk a cukrot, majd közepes lángon folyamatos kevergetés közben addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ekkor már a gyümölcs kezd levet ereszteni, de összességében nem meleg, így nem folyik el a tejszínkrém sem.
  6. A hideg habtejszínt felverjük (használat előtt 5 percre nyugodtan tegyük be a mélyhűtőbe!), óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel.
  7. A zselatint folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, kissé csípősre, melegre, majd a tejszínkrémbe keverjük. Alaposan elkeverjük.
  8. A kihűlt tésztára halmozzuk a krém felét, szépen elegyengetjük. Majd a gesztenyemasszát rámorzsolgatjuk egyenletesen, és rátesszük a krém másik felét is - szépen elsimítjuk.
  9. A legjobb ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, de minimum 4 órára!
  10. Tálalás előtt egy órával fölverjük a díszítésre szánt habtejszínt, a tortánk tetejére halmozzuk és erdei gyümölcs-keverékkel díszítjük. Egy órára visszatesszük a hűtőbe, ennyi idő alatt a fagyasztott gyümölcsök megolvadnak, de épek maradnak.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 915
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PJN

Mióta szakács: 2010.05.19.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes gesztenyés torta erdei gyümölccsel, gesztenyetorta tejszínes erdei gyümölcsös krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jnikcsi
PJN / jnikcsi Tue, 2013-11-05 14:52

Kedves Kaporka2011!

A krémbe kevert gyümölcs teljesen fölenged, amikor a cukorral összemelegítjük. De nem lesz meleg, egyszerűen csak fölenged. Így a tejszínnel összekeverve sem fog elfolyni, vizesedni pedig pláne nem.
A tetejére fagyosan kell rátenni a gyümölcsöket díszítésként, majd egy órára visszatenni a hűtőbe és ennyi idő alatt a hűtőben fölengednek a gyümölcsök.

Érdemes kipróbálni! :)
Sok sikert!

Kaporka2011
Kaporka2011 / Kaporka2011 Wed, 2013-10-30 22:44

Szia Nikcsi, ha jól értem, a mirelit gyümölcsök még szinte teljesen fagyosak amikor a tejszínbe kevered őket. Későbbiekben amikor teljesen kiolvad a mirelit gyümölcs nem kell félni attól hogy elvizesedik a sütemény? köszi szépen a választ

1171
joghurt 75 g
cukor 10 dkg
1 csipet
gesztenyemassza 7.5 dkg
tojás 1 db
víz 1 ek
sütőpor 1 tk
finomliszt 11 dkg
margarin 3.5 dkg
erdei gyümölcs mix 20 dkg
cukor 15 dkg
habtejszín 500 ml
zselatin 0.5 ek
gesztenyemassza 25 dkg
habtejszín 250 ml
erdei gyümölcs mix 20 dkg