Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta liszt nélkül 2. -emeletes

Gesztenyetorta liszt nélkül 2. -emeletes
Gesztenyetorta liszt nélkül 2. -emeletes
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát barátnőmmel együtt készítettük a boszitrió harmadik leányának szülinapjára. Ennyire finom gesztenyés sütit még sosem ettünk korábban. :o)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!

Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalapok készítése:


  1. Tojásfehérjét kemény habbá verjük, s félretesszük.
  2. A kiolvasztott, puha gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk.
  3. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük; az előkészített gesztenyemasszát hozzáadjuk, s jól átdolgozzuk; majd az előzőleg felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  4. Kivajazott, papírral bélelt formákban (tortaforma + kislábos), közepesnél kisebb lángon addig sütjük, míg sikeres a tűpróba.

Krém készítése:

  1. A tortakrémhez a pudingot a cukorral, a tejjel megfőzzük, s félretesszük hűlni.
  2. Kikeverjük igazán habosra a vajat.
  3. A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk.
  4. Amikor kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük az előkészített vajat, gesztenyemasszát, rumaromát, rumot (bár én nem használtam, s így is mennyei!), valamint a vaníliás cukrot.

Díszítés:

  1. Az utolsó csomag gesztenyemasszából gesztenyeszíveket készítünk. A masszából diónál kisebb golyókat "gyurmázunk", majd csepp alakúra formázzuk. A cseppeket tenyerünkkel kipréseljük, a kés pengéjével egyenletesre lapogatjuk, a felső ívét formára vágjuk, s az éleit egyenesebbre javítgatjuk.
  2. A szíveket részlegesen olvasztott csokoládéba mártjuk. (Mi a gőz felett olvasztott tortabevonó csokihoz pici tejet kevertünk, hogy hígabb legyen, s a szíveket szebben lehessen bevonni.)
  3. S a díszítést befejezzük tejszínnel, majd a szívecskékkel mindenki fantáziája szerint.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 767
elküldve: 1
receptkönyvben: 154
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csupa gesztenyés torta, ünnepi gesztenyetorta, gesztenyés piskóta gesztenyekrémmel gluténmentesen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vikibee
vikibee Fri, 2014-04-11 15:13

holnap keszitem egy dupla-65. szulinapi bulira:) nagyon izgi! koszi a receptet!

501
tojás 8 db
gesztenyemassza 25 dkg
porcukor 8 ek
vaj 20 dkg
gesztenyemassza 50 dkg
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 10 csepp
gesztenyemassza 25 dkg
tortabevonó 10 dkg
tej 2 ek
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag