Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta Mignon konyhájából

Gesztenyetorta Mignon konyhájából
Gesztenyetorta Mignon konyhájából
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A közelgő ünnepek jegyében készült ez a gesztenyés torta. Azonnal megkedveltem, mert nagyon könnyen, gyorsan elkészül, íze pedig egyszerűen tökéletes! Ideális választás bármilyen jeles alkalomra!

Forrás: Bereczki-Papp Emese cukrász receptje alapján készítettem, kisebb változtatásokkal.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, megolajozzuk kicsit, és ráteszünk egy 20 cm átmérőjűre állított tortakarikát, aminek az oldalát is beolajozzuk kicsit (kapcsos tortaformában is süthetjük, jól vajazzuk, lisztezzük ki).
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  3. A tésztához kihabosítjuk a puha vajat a porcukorral és a tojásokkal, majd beleszitáljuk a sütőporral, kakaóporral és citromhéjjal elkevert lisztet, jól összekeverjük.
  4. A tésztát az előkészített formába öntjük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
  5. Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy vékony, hosszú pengéjű késsel óvatosan 3 lapot vágunk belőle.
  6. A krémhez habbá verjük a hideg tejszínt, a gesztenyemasszát lereszeljük (2 ek-nyit félreteszünk belőle), a tejjel, a rummal és a porcukorral simára keverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot is.
  7. Az alsó körlapot tortatálra tesszük, megkenjük a krém kb. harmadával, ráillesztjük a középső lapot, megkenjük a maradék krém felével. Végül az utolsó lapot is a tortára illesztjük, és megkenjük a maradék krémmel úgy, hogy körben a szélére is jusson egy kevés.
  8. A szeletelt mandulával óvatosan körbedíszítjük a torta szélét, majd a tetejét díszítjük a félretett reszelt gesztenyemasszával. (Ízlés szerint tehetünk rá szeletelt, pörkölt mandulát, tejszínhabot, kakaóport is.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 27 104
elküldve: 37
receptkönyvben: 388
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Tejszínes gesztenyetorta, gesztenyés torta, rumos-tejszínes gesztenyetorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsy1927
Ancsy1927 Wed, 2017-12-20 11:55

Megcsináltam anyukám szülinapjára, a piskótának rendes torta piskótát csináltam, de a krémet ezen recept alapján készítettem, valami mennyei :)

Gevikta
Gevikta Mon, 2013-12-23 20:43

Megsutottem. Nekem 15 perc alatt kb a kulso 3 cm-es resze sult csak meg, 180 fokon, legkeveresen......... :(

bobóci
bobóci Sun, 2012-12-23 19:50

Sziasztok!
Én már rég kinéztem a receptet, és egyből arra gondoltam, hogy karácsonyra fogom megsütni, és így is lett. Annyit módosítottam, hogy a felső két réteg közé tettem meggyeket, és a tetejére is nyomtam kimaradt tejszínhabból habrózsákat, és arra is ültettem meggyet, amitől az egész nagyon szép, elegáns lett. Igazi téli, ünnepi édesség, ami az egész családnak nagyon ízlett. Próbáljátok ki így is, megéri!

mignon
Mignon / mignon Sat, 2012-12-08 20:55

Sziasztok!
Örülök nagyon, hogy nektek is ízlik ez a finomság! Aki eddig csak szemezgetett vele, bátran próbálja ki, nem fog csalódni!
Kellemes ünnepi készülődést mindenkinek, üdv:
Mignon

asdf
asdf Sat, 2012-12-08 18:15

ez valami szuper, én tejmentesen készítettem kókusztejszínnel, isteni lett. 24 cm-es tortaformában sütöttem meg hozzá a piskótát, így nagyon vékony lett sütöttem hozzá még egy lapot, és így már jó volt. vasárnap készítem a következőt :)

DragAndi
DragAndi / DragAndi Sun, 2012-12-02 16:48

Én ezt ma el is készítettem. Reggel ahogy megláttam a receptet egyből megtetszett. :) Párom nem szereti a gesztenyét, de ez még neki is ízlett! Köszönjük a receptet! :)

724
vaj 12 dkg
porcukor 12 dkg
tojás 3 db
finomliszt 12 dkg
sütőpor 4 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 1 teáskanál
habtejszín 5 dl
gesztenyemassza 25 dkg
tej 2 ek
rum 3 ek
porcukor 5 dkg
mandulapehely 3 ek