Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta Nyuszi konyhájából

Gesztenyetorta Nyuszi konyhájából
Gesztenyetorta Nyuszi konyhájából
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet, hogy kicsit bonyolultnak tűnik, de nem az. Nekem is elsőre sikerült, és nagyon szép kis karácsonyi torta lett. Aki szereti a gesztenyét, próbálja ki, nem fog csalódni!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Az illata és az íze is illik a Karácsonyhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. A tésztához válasszuk szét a tojások fehérjét a sárgájától, és verjük kemény habbá.
  2. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük .Hozzáadjuk a gesztenyét és a lisztet a sütőporral. Ezt mind jól összekeverjük, majd fakanállal óvatosan keverjük hozzá a habot. 
  3. Egy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral,öntsük bele a tésztát, és előre melegített sütőben megsütjük.
  4. A kisült tésztát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté, hogy két tortalapot kapjunk.

Krém:

  1. A csokit olvasszuk meg, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A vajat (margarint) a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyét, a darált mandulát, a langyos csokit, és jól kikeverjük.

Befezés:

  1. Az egyik tortalapot megkenjük a krémmel, és óvatosan a tetejére illesztjük a másik lapot. Hideg helyre tesszük, hogy szépen összeálljon. 
  2. Elkeszítjük a csokis habkrémet a tasakon található utasítás szerint, és tetszés szerint díszítjük vele a tortánkat, és akár kakaóval is megszórhatjuk, majd porcukorral csillagokat lehet mintázni, ahogy én is csináltam, de ez már tényleg csak kreativitáson múlik.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 902
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

NYUSZI

Mióta szakács: 2012.01.31.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés torta, gesztenyemasszával töltött torta, karácsonyi gesztenyetorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

549
tojás 8 db
cukor 8 ek
gesztenyemassza 25 dkg
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaj 250 g
cukor 160 g
gesztenyemassza 200 g
csokoládé 100 g
mandula 5 dkg
csokoládés pudingpor 2 tasak
cukrozatlan kakaópor 2 ek