Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta SzAni konyhájából

Gesztenyetorta SzAni konyhájából
Gesztenyetorta SzAni konyhájából
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagypapám szülinapjára szerettem volna kedveskedni egy tortával, de nem igazán szereti a túl krémes sütiket, így a már jól bevált és kedvelt gesztenyés szeletemet álmodtam torta formára :) Ha tepsiben sütöm úgyanígy járok el, csak hosszúkás szeletekre vágom. Dekoratív és finom sütemény.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Bárhol, bármikor! :D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük a méteres kalácsot, kivajazott, lisztezett tortaformában, tűpróbáig.
  2. Mikor kihűlt, kettévágjuk, és vékonyan megkenjük a lekvárral, majd a tetejére simítjuk a cukorral, margarinnal és rummal jól kikevert gesztenyemasszát. Fél órára hidegre tesszük.
  3. Az étcsokoládét a fél dl olajjal gőz fölött felolvasztjuk, és a gesztenyekrém tetejére simítjuk, vagy vékony sugárban a krém tetejére locsoljuk. Miután megkötött a máz felszeleteljük, és tejszínhabbal ill, egyéni ötletek alaphján, jelen esetben lyukacsos formán keresztül hintett porcukorral díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 427
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szani konyhája

Mióta szakács: 2012.03.10.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyés süti tortára hangolva, gesztenyés szelet, gesztenyés sütemény, gesztenyetorta, gesztenyés desszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

681
tojás 3 db
cukor 19 dkg
finomliszt 19 dkg
napraforgó olaj 0.75 dl
víz 0.75 ml
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
gesztenyemassza 50 dkg
porcukor 10 dkg
margarin 10 dkg
rumaroma 15 ml
sárgabaracklekvár 3 ek
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl