Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta virágkosár fondanttal

Gesztenyetorta virágkosár fondanttal
Gesztenyetorta virágkosár fondanttal
120 perc / előkészület: 90 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősöm kért meg, hogy a felesége 35. születésnapjára süssek egy gesztenyetortát. Most gyakorlom a fondantos díszítést, így arra gondoltam, meglepem őket egy virágkosár tortával. Vagyis ezek az első rózsáim, és az első kosármintám is. A fondant és a gum paste leírását a későbbiek során feltöltöm.

hozzávalók / 12 adag

A kakaós tortalaphoz

A sárga tortalaphoz

A krémhez

A bevonathoz és díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tortalapokat, mindkettő ugyanúgy készül, annyi különbséggel, hogy a barnába belekeverjük a kakaóport is.
  2. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből félkemény habot verünk, majd beletesszük a 4 dkg cukrot, és azzal verjük kemény habbá.
  3. Egy másik tálban kikeverjük a tojássárgáját a 10 dkg cukorral, majd az olajat és a tejet is hozzákeverjük. Beletesszük a sütőport is, majd felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a tojáshabot, nem kell annyira óvatosan keverni, mint a piskótát.
  4. Egy tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük. Ugyanígy elkészítjük a másik tortalapot is.
  5. Amíg a tészták sülnek, elkészítjük a krémet. 6 dl tejben megfőzzük a 2 cs pudingot, a tasakon leírtak szerint, belefőzzük az 1 ek lisztet is. Amikor már jó sűrű, levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. Habverővel krémesre keverjük a margarint, a cukrot, és a gesztenyemasszát, aki szereti, tehet bele rumaromát is. Ezután keverjük bele a langyosra hűlt pudingot. Addig keverjük a habverővel, amíg viszonylag homogén masszát nem kapunk.
  6. Kettévágjuk a kihűlt tortalapokat, alulra kakaósat teszünk, arra krém, majd sárga tortalap, arra ismét krém, ismét kakaós lap, ismét krém, majd a sárga lap a tetejére. A krémet úgy kell elosztani, hogy a torta külső bevonására is maradjon.
  7. Díszíteni lehet csak tejszínhabbal is, csokidarával, de akár fondanttal, marcipánnal is, ízlés szerint.  Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 735
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barack36

Mióta szakács: 2012.01.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

virágkosár torta, cukorfondantos gesztenyetorta, születésnapi gesztenyetorta virágokkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1017
tojás 2 db
cukor 14 dkg
napraforgó olaj 0.75 dl
tej 0.75 dl
finomliszt 17.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
tojás 2 db
cukor 14 dkg
napraforgó olaj 0.75 dl
tej 0.75 dl
finomliszt 17.5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás pudingpor 2 csomag
porcukor 10 dkg
tej 6 dl
finomliszt 1 csapott ek
gesztenyemassza 70 dkg
margarin 35 dkg
rumaroma 5 ml
cukorfondant 100 dkg