Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta Zita konyhájából

Gesztenyetorta Zita konyhájából
Gesztenyetorta Zita konyhájából
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyermekkori születésnapjaim jutnak eszembe róla, amikor is minden alkalommal ezt sütötte nekem a drága Nagymamám.:) Isteni, lágy, főzött gesztenyés ízéhez azóta sem tudok hasonlítani semmit. Életem első saját készítésű tortája ez lett, mellyel a Szerelmemet leptem meg.:) (Szóval a kezdők is megbirkóznak vele.)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát a szokásos módon megsütjük. Ha kész, kettévágjuk vagy akár külön-külön is süthetjük.
  2. A krémhez felforraljuk a tejet, beleöntjük a vaníliás cukrot.
  3. 3 evőkanál porcukorral és 3 kávéskanálnyi liszttel kikeverünk egy tojást, amit lassan belecsurgatunk a tejbe, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. Levesszük a tűzről, kihűtjük.
  5. Ez alatt 10 dkg vajat 3 evőkanál porcukorral habosra keverünk, majd a gesztenyemasszához  vegyítjük mindkét krémet.
  6. Ízlés szerint kis rumot/ rumaromát is tehetünk hozzá.
  7. A jól eldolgozott masszával megtöltjük a piskótalapot úgy, hogy a tetejére is maradjon (és akár az oldalára is:) ).
  8. Díszíteni bárhogy lehet (én tejszínhab híján vajat kevertem ki porcukorral, azt nyomtam rá, valamint egy kis gesztenyemasszát ráreszeltem).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 170
elküldve: 7
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita333

Mióta szakács: 2012.08.13.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mamikám mennyei gesztenyetortája, gesztenyekrémes torta, gesztenyés piskótatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

430
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tej 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 6 ek
finomliszt 0.75 evőkanál
tojás 1 db
vaj 10 dkg
gesztenyemassza 25 dkg