Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyével és szőlővel töltött kacsacomb

Gesztenyével és szőlővel töltött kacsacomb
Gesztenyével és szőlővel töltött kacsacomb
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak úgy jött a hangulat.

hozzávalók / 3 adag

A hús

Köret

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús

  1. A narancs héját vékonyan lehámozzuk, keskeny csíkokra felszeljük.
  2. A narancs levébe feltesszük főni a gesztenyét kb. 10-15 percre. Ha megfőtt, durvára vágjuk.
  3. A szőlőt is kettévágjuk, magjait kiszedjük, majd még kisebb darabokra vágjuk. Elkeverjük a gesztenyével. Kevés panko morzsát és egy kis tojást keverünk hozzá.
  4. A kacsacomb bőrét fellazítjuk, alá töltjük a tölteléket. Kívülről sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ötfűszer-keverékkel, és tepsibe tesszük. Alá öntjük azt a kevés narancslevet, ami megmaradt a gesztenye főzéséből.
  5. Fóliával lefedve 120 fokos sütőbe tesszük, és puhára sütjük, majd a fóliát levéve feltekerjük a hőt, és megpirítjuk a kacsabőrt.

Köret

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, hasábokra daraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. Kevés olajjal, majd juharsziruppal bemasszírozzuk a kezünkkel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet hintünk rá, és 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 527
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött kacsa, gyümölcsös kacsasült

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

882
kacsacomb 60 dkg
gesztenye 5 dkg
szőlő 10 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
panko 3 ek
tojás 1 db
édesburgonya 60 dkg
szőlőmagolaj 1 ek
juharszirup 1 ek
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 teáskanál