Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyével töltött bébipulyka

Gesztenyével töltött bébipulyka
Gesztenyével töltött bébipulyka
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éppen a régi Karácsonyi képeket nézegettem, amikor megtaláltam ezt a fényképet. Jajj, eszembe is jutott, hogy milyen jóllaktunk az ünnepi asztalnál anno, és már most is alig várom a karácsonyt. Szóval elő is vettem azt a receptkönyvet, amiben ennek a pulykának az elkészítése volt - megbeszéltem családommal, hogy idén is elkészítjük ezt a fajtát!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben megáztatjuk a zsemlét, és kinyomkodjuk.
  2. Az egészben lévő pulykát kinyitjuk, a leeső részeket megdaráljuk.
  3. A töltelékhez a gesztenyemasszát, a kinyomkodott zsemlét, a darált húst, a tojást összekeverjük, és sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
  4. A pulykát enyhén megsózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a töltelékkel. Összevarrjuk, vagy hústűvel tűzzük.
  5. Vízzel felöntjük, és sütőben készre pároljuk fóliával letakarva. Amikor megpárolódott levesszük a fóliát, és a saját zsírjával locsolgatva pirosra sütjük.
  6. Ízlés szerint krumplival, rizzsel, vajon sült gyümölccsel tálalhatjuk!
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 655
elküldve: 17
receptkönyvben: 203
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés pulyka, gesztenyével töltött sült pulyka párolt gyümölcsökkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fodroci
fodroci Mon, 2012-12-17 01:43

Szia. A pulyka leeső részei mit takarnak? Mit kell ledarálni?

yooerzsike
yooerzsike Sat, 2011-12-24 08:01

Szia.Nagyon jó ez a recept,de a tejszínt és a hagymát mikor teszed bele,mert az elkészítés leírásában nem szerepel egyik sem!? Köszönettel.Kellemes karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek.

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2011-12-25 17:28

Szia! Bocsánat az elkészítésnél kimaradt, hogy a tejszínt a masszával együtt összekeverjük és töltjük a pulykába! Kellemes Ünnepeket kívánok én is!!

704
bébipulyka 4 kg
zsemle 2 db
tojás 2 db
gesztenyemassza 20 dkg
tej 2 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint