Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gibanyica

Gibanyica
Gibanyica
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bereznay Tamás receptje tetszett meg, amit kicsit saját igényeinkhez igazítva készítettem el családom legnagyobb megelégedésére.

hozzávalók / 4 adag

gibanyica összeállítása

a fedő réteslapok megkenése

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a kétféle túróval és a joghurttal simára keverjük, hozzáadjuk a sót és a zúzott fokhagymát, a 0.5 dl napraforgó olajat és a sört.
  2. A spenótot megmossuk, majd leforrázzuk és leszűrjük. Hozzákeverjük az előzőekben elkészített túrós masszához.
  3. A tepsit kiolajozzuk, és kibéleljük 3 réteg réteslappal.
  4. A maradék réteslapból 2 db-ot félreteszünk, a többit kissé meggyűrve beleforgatjuk a masszába, amit beöntünk a tepsibe.
  5. Befedjük a félretett réteslapokkal, amit egyenként alaposan megkenünk olajjal.
  6. Előmelegített sütőben 200 C fokon szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x38x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 062
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: szerb
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

juhtúrós-spenótos rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

977
réteslap 2 csomag
juhtúró 20 dkg
tehéntúró 20 dkg
spenót 20 dkg
tojás 5 db
joghurt 3.75 dl
fokhagyma 1 gerezd
sör 1 dl
1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
napraforgó olaj 1.5 dl