Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ginestrata-toskanai tojáskrémleves

Ginestrata-toskanai tojáskrémleves
Ginestrata-toskanai tojáskrémleves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy eredeti toskanai specialitás. Rendkívül  finom, és érdekes kontrasztját érezhetjük a kissé édes, kissé sós, a kitűnő Marsala aromájának együttesében, a tojássárgák selymes levessé alakulásában. Egy valódi, autentikus olasz szakácskönyvemből való recept, melyben a sok finomság mellett ez is megtalálható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk (a fehérjéket nem használjuk, félretesszük).
  2. A tojássárgákat keverőtálba tesszük, lassanként beleöntjük a csirkelevest, és a Marsalat. Alaposan elkeverjük. Ízesítjük a fahéjjal és egy csipet sóval. 
  3. Egy szűrőn átöntjük egy edénybe. Vízfürdő fölé helyezzük, és állandó kevergetés mellett lassan felmelegítjük.
  4. Az 50 g vajat kisebb darabkákban hozzáadjuk, és erősen elkeverjük. Semmi szín alatt nem szabad forrnia!
  5. Amikor a leves forró és szép krémes állagú, hozzáadunk 1 csipet cukrot, és frissen reszelt szerecsendióval megillatosítjuk.
  6. Melegített tányérokba szedjük, és azonnal fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 499
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

desszertboros tojáskrémleves, szerecsendiós tojásleves, tojáskrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katarina956
Katarina956 Tue, 2012-04-24 21:27

Kedves szerkesztok! Koszonom,hogy a bogre rajzot feltettek a hozzavalok melle,mert eddig az elso sort nem tudtam mindig elolvasni Szep estet mindenNoSalty rajongonak is

193
tojás 4 db
csirke alaplé 500 ml
marsala 30 ml
vaj 50 g
fahéj 0.25 teáskanál
cukor 1 csipet
1 csipet
szerecsendió 0 ízlés szerint