Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gingerbread

Gingerbread
Gingerbread
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta ki akartam próbálni a gingerbread-et, és mivel nem találtam itt a NoSalty-n, ezért nekiálltam kutakodni, hátha valahol találok egy elfogadható receptet. Hosszas keresgélés után rábukkantam erre a receptre, ami első nekifutásra is tökéletes lett (pontosabban olyan, amilyennek én elképzeltem). Készítettem hozzá egy citromos mártást, hogy ne legyen annyira "száraz" de ez persze elhagyható, anélkül is megállja a helyét. Így összességében is az  elkészítési ideje a töredéke volt annak, amennyit a keresésre fordítottam:)

hozzávalók / 4 adag

A gingerbreadhez

A lemon curdhoz

ajánlat

Az eredeti recept fekete melaszt írt hozzá, én ezt mézzel (és a színe miatt egy kevés holland kakaóval) helyettesítettem, mert nem volt itthon. Akinek van, az nyugodtan próbálkozhat azzal is:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a cukrot, a kakaót, és a tojást egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a mézet, az olajat, és a forró vizet és az egészet robotgéppel simára keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük.
  4. Amíg sül, elkészítjük a citromos mártást: a citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt egy tálban gőz fölött addig melegítjük, még a cukor el nem olvad.
  5. Ekkor hozzáadjuk a margarint, megvárjuk még elolvad és levesszük a gőzről, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  6. Ha kicsit hűlt, egyenként hozzákeverjük a tojásokat kézi habverővel, és visszatesszük a gőz fölé, majd addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
  7. A kihűlt sütit a citromos mártással tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 724
elküldve: 15
receptkönyvben: 706
elkészítve: 25/37
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gingerbread cake, gyömbéres süti, gingerbread with lemon curd

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2015-01-04 09:53

Kedves Vikki!
Köszönöm a receptet! Már nagyon régen lementettem, de csak tegnap jött el az ideje, hogy megsüssem. Rizsliszttel készítettem, hogy gluténmentes legyen és ezzel is nagyon finom lett. Puha, szinte piskótaszerű, nem száraz. Nagyon egyszerű, de nagyon jó süti, biztos többször fogom sütni. :)

Ellák
Tésztásfül / Ellák Thu, 2013-11-28 23:17

Kedves Viki

A recept, mint süti kiváló! Gratulálok! Neked is köszönöm !
A kalóriára itt is van, számítógépes mennyiségi meghatározás, táblázatosan , mint mindennél.

Ellák
Tésztásfül / Ellák Thu, 2013-11-28 23:08

Tisztelt Szerkesztők

A "Gingerbread" a nap sütije és még sok süti mellette, lett átmentve, a megújult , NoSalty - n, kalória nélkül! Amikor, mindenkinek a figyelmébe ajánlották, a többi sütemények és ételrecepteknél. Jó lenne egységesen feltüntetni!
Köszönöm a munkájukat!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2013-11-29 00:23

Kedves Ellák!
A receptek egy tekintélyes részénél már láthatók a kalóriára ill. tápanyagokra vonatkozó adatok, a többi receptet pedig folyamatosan dolgozzuk fel, hogy mihamarabb elérhetőek legyenek ezek az információk. Több, mint 38 000 receptről van szó, de igyekszünk:)
Üdv:
Kata

Ellák
Tésztásfül / Ellák Fri, 2013-11-29 13:14

Szia r.kata

Az első gondolatom volt, 38000 db recept , és feltölteni az adatbázist, igen komoly munka, valamint időigényes! Köszönöm válaszodat ! További jó munkát!

mese habbal
mese habbal Mon, 2013-11-04 19:23

Szia! Mindenfelekeppen el fogom kesziteni ezt a finomsagot. Par kerdesem lenne. Ilyen kicsi tepsim nincs es csak ezert a sutiert nem szeretnek venni egy ujat. Esetleg el lehet kesziteni ozgerinc formaban? Vagy egy ahhoz hasonlo formaban? Ha nagyobb tepsiben csinalnam, akkor mehetne a dupla adag? Megsulne? Elore is koszonom! Szep napot! :)

Matildácska
Matildácska Wed, 2013-02-27 15:55

Szimpi lett mert,konnyu és télies íz a gyombér. Igy el is készitettem kis extra dióval és fahéjjal.
YUMMMMM:-)))

vikki
vikki / vikki Thu, 2011-11-03 21:49

Kedves Mandie!
Örülök, hogy ekkora sikered volt vele:) Mindenképp próbáld ki lemon curddel is!;)

mandie
mandie / mandie Thu, 2011-11-03 15:37

Kedves Vikki!
Az elmúlt héten 2x kellett egymás után megsütnöm, mert a vendégek igencsak elkapkodták még szinte melegében. Némi változtatással készítettem, pl.: friss gyömbért használtam lereszelve kb. 2 cm-es darabot, és mivel szállítani kellett a lemon curd kimaradt, de majd azt is kipróbálom! :Đ remek recept, gyors és hmmmmm! Nem lehet betelni vele! Még egyszer köszönöm! :)
mandie

761
finomliszt 16 dkg
szódabikarbóna 1 tk
gyömbér 2 teáskanál
fahéj 2 tk
szegfűszeg 0.5 teáskanál
cukor 6 dkg
tojás 1 db
méz 7.5 dkg
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
citrom 1 db
cukor 15 dkg
margarin 5 dkg
tojás 3 db