Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Giotto torta

Giotto torta
Giotto torta
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi időszakban az emberek mindig kedveskednek kis semmiségekkel, csokival különböző édességekkel. A férjem munkájából adódóan ilyenkor rengeteg kis édességet,  ajándékcsomagot kap. Nem nagyon szokott elfogyni, volt már, úgy osztogattam el ismerősöknek.

Így sütiben is el szoktam használni valamennyit belőle. Így született meg spontán ötletből ez a torta.

hozzávalók / 10 adag

piskóta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá fölverjük.
  2. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, 200 fokon megsütjük.

krém

  1. 3 habfixálóval fölhabosítjuk a tejszínhabot.
  2. A giotto golyókat pürésítjük, és kb. 250 ml tejszínhabot összekeverünk a pürésített giotto golyókkal.
  3. Kettévágjuk a piskótatésztát, és az alsó lapra rákenjük a 3 evőkanál nuttelát, majd a giotto krémet. A másik tortalapot ráhelyezzük.
  4. A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tésztát, és ízlésünknek megfelelően díszítjük. Hideg helyen tároljuk.
  5. A krémhez én nem adtam cukort, mert szerintem a nutella és a giotto elég cukort tartalmaz, így ez egy nem túl édes torta. Ízlésnek megfelelően a tejszínbe lehet még cukort adni. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 793
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

nutellás torta, bonbon torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
habtejszín 600 ml
nutella 3 ek
habfixáló 3 csomag
mogyorókrémmel töltött bonbon 27 db