Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Giouvetsi

Giouvetsi
Giouvetsi
115 perc / előkészület: 25 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom görög egytálétel. Elkészíthetjük marha- vagy sertéshússal is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőbe az olajat felforrosítjuk, a húst adagonként megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, további 5 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük a borral, a paradicsommal és annyi levessel, hogy a húst félig ellepje.
  3. Felfőzzük, majd lefedve kb. 50-60 percig főzzük, a végén hozzáöntjük a maradék levest. Óvatosan hozzákeverjük a tésztát, majd további 30 percig főzzük, míg a tészta megfő, ha szükséges, öntünk hozzá egy kis forró levest.
  4. Sajttal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 8 197
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1949 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

görög egytál, borjúhúsos tészta, paradicsomos tészta borjúhússal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

783
borjúhús 0.5 dkg
olívaolaj 40 ml
vöröshagyma 1 közepes fej
konzerv paradicsom 40 dkg
vörösbor 50 ml
alaplé 5 dl
babérlevél 1 db
szegfűbors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 tk
fahéj 0.5 tk
tészta 250 g
parmezán sajt 25 g